Update despre starea de sănătate a pilotului Alessandro Zanardi

În vara anului trecut, pilotul italian Alessandro Zanardi suferea un grav accident de bicicletă în timpul unei curse din Italia.

La un an distanță, soția sa, Daniela Zanardi a acordat un interviu departamentului de comunicare BMW, în care oferă câteva detalii despre starea de sănătate a pilotului italian. Alessandro Zanardi este ambasador BMW, fost pilot de Formula 1 și Indycar. A concurat în DTM și este campion olimpic la proba de bicicletă de mână.

Alex Zanardi

Daniela, ce mai face Alex?

Daniela Zanardi: „La un an de la accident, starea lui Alex este stabilă. În prezent se află într-o clinică specială, unde urmează un program de reabilitare. Acesta include stimulări multimodale şi farmacologice sub îndrumarea medicilor, a fizioterapeuţilor, a neuropsihologilor şi a logopezilor pentru a încerca să faciliteze recuperarea acestuia.”

A trecut mult timp de la ultima actualizare a sănătăţii lui Alex. Există un motiv specific pentru această informare?

Daniela Zanardi: „Am primit atât de multe urări de sănătate pentru recuperarea sa şi aş dori să profit de această ocazie pentru a mulţumi, în numele lui Alex, pentru fiecare mesaj. În urma consultărilor cu medicii, acum, prin acest interviu, pare să fie momentul potrivit pentru a oferi această mică perspectivă asupra procesului de recuperare a lui Alex. Aş dori să le spun tuturor celor care se gândesc şi se roagă pentru Alex că luptă – aşa cum a făcut întotdeauna. Afecţiunea pe care am primit-o de la prieteni, fani, cunoscuţi, sportivi şi cei implicaţi în motorsport în ultimul an a fost extrem de emoţionantă şi copleşitoare şi a fost un sprijin enorm pentru noi în gestionarea tuturor acestor lucruri. Cu toate acestea, o mulţumire foarte specială este adresată personalului medical.”

Cum poţi descrie evoluţia lui Alex de la accident?

Daniela Zanardi: „A fost un proces foarte complex, care a necesitat mai mult intevenţii neurochirurgicale şi care a fost caracterizat de o serie de eşecuri. Alex se află într-o stare stabilă, ceea ce înseamnă că este capabil să urmeze programe de antrenament atât pentru creierul său, cât şi pentru corpul său. El poate comunica cu noi, dar încă nu poate vorbi. După o lungă perioadă de timp în comă, corzile vocale trebuie să-şi recapete elasticitatea. Acest lucru este posibil doar prin practică şi terapie. Mai are multă forţă în braţe şi mâini şi se antrenează intens pe echipament.”

Care sunt aşteptările tale pentru viitor?

Daniela Zanardi: „Este cu siguranţă o altă provocare uriaşă. Este o călătorie foarte lungă şi în acest moment nu se fac predicţii cu privire la momentul în care va putea să se întoarcă acasă. Ne-am pus toată energia în recuperarea lui Alex. Prin urmare, am decis să folosim acest interviu ca o oportunitate unică de a informa publicul asupra stării sale de recuperare şi de a răspunde la câteva întrebări frecvente. Apreciem înţelegerea tuturor că vom lăsa lucrurile în această stare pentru moment.”

Via BMW

Adaugati comentariu