Update pentru toată gama Volvo S90 și XC90

Gama de modele Volvo S90, V90 și XC90 este una dintre cele mai noi din segment, însă, Volvo a pregătit deja un update tehnic pentru acestea.

Dacă tocmai v-ați comandat un S90, nu trebuie să vă îngrijorați. Modificările vizează strict lista de sisteme de asistență și gagdeturi prezente la bord.

Astfel, sistemul de infotainment cu touchscreen în format portrait și diagonala de 9,7 inch va oferi pe lângă compatibilitatea actuală cu standardul Apple CarPlay și posibilitatea conectării dispozitivelor inteligente cu sistem de operare Android, prin intermediul conexiunii Android Auto. De asemenea, sistemul de operare al centralei multimedia va putea fi actualizat prin internet, grației noii funcții Over-The-Air.

La capitolul siguranță, seria de modele 90 va beneficia de o listă mai bogată de sisteme de asistență, care va include noile funcții Slippery Road Alert și Light Hazard Alert, care transmite și accesează informațiile din cloud pentru a avertiza șoferul dacă drumul devine alunecos sau dacă o mașină cu luminile de avarie active este oprită pe sensul de mers. Conexiunea la internet este obligatorie, sistemul fiind deocamdată operațional doar în Suedia și Norvegia.

Și gama de motorizări a fost revizuită de Volvo, în centrul atenției stând dieselul entry-level D3, oferit în compania limuzinei S90. Acesta a devenit mai eficient, în combinație cu transmisia manuală, consumând în regim mixt doar 4,3 l/100 km, cu 0,1 l/100 km mai puțin decât până acum.

volvo-s90 (6)

One thought on “Update pentru toată gama Volvo S90 și XC90

Adaugati comentariu