Uzina Jaguar Land Rover din Solihull va fi închisă timp de două săptămâni

Jaguar Land Rover

Uzina Jaguar Land Rover din Solihull, Marea Britanie, ia o pauză de două săptămâni. Cifrele de vânzări tot mai mici din China, cea mai important piață pentru JLR, i-au determinat pe șefii companiei să ia această hotărâre.

Pauza va începe pe 22 octombrie și vine la scurt timp după comunicarea cifrelor de vânzări înregistrate în luna septembrie în China. Astfel, cei 900 de angajați vor sta acasă timp de două săptămâni, dar vor continua să fie plătiți ca și până atunci. Oficialii promit că decizia nu va afecta comenzile deja plasate.

Clienții chinezi au așteptat reducerea taxelor de import înainte de a comanda mașini noi, dar nici această măsură nu i-a convins să revină la dealer. Jaguar Land Rover susține că de vină ar putea fi tensiunile dintre China și Statele Unite privind aceste taxe.

Un Land Rover Discovery trage TIR-ul după el

La uzina JLR din Solihull se construiesc modelele Range Rover și Land Rover Discovery. Compania susține că nu Brexit este de vină pentru decizia de a închide fabrica. Reprezentanții companiei anunță însă că Brexit ar putea determina concedierea unui număr mare de angajați. Și reducerea cotei de piață a versiunilor cu motoare diesel afectează constructorul britanic.

O altă fabric Jaguar Land Rover, cea din Castle Bromwich, va adopta un program redus de 3 zile de lucru pe săptămână în perioada octombrie-decembrie.

Road Rover – prima mașină electrică de la Land Rover?

Adaugati comentariu