Road Rover – prima mașină electrică de la Land Rover?

Range Rover Velar

Jaguar Land Rover a înregistrat denumirea Road Rover. Acesta desemnează un vehicul total nou pentru marca britanică – un break ultraluxos cu gardă la sol mărită în genul lui A6 Allroad de la Audi – care va dispune de propulsie electrică și va apărea în 2020.

Primul reprezentant al familiei Road Rover – scrie site-ul britanic Autocar – ar trebui să fie un vehicul ultra-luxos cu abilități de off-roader, dar care să ofere, în același timp, performanțe dinamice impresionante pe asfalt, asigurate în totalitate de un sistem de propulsie electric, format din două motoare, câte unul pe fiecare dintre punți, care îi vor asigura vehiculului tracțiunea integrală. Autonomia viitorului model este estimată, pentru moment, la aproximativ 480 de kilometri între două încărcări, iar accelerația de la 0 la 100 km/h ar trebui să dureze mai puțin de 5 secunde.

Mașina, un rival, în ceea ce privește luxul, pentru Clasa S de la Mercedes, ar putea fi prezentată la Salonul Auto de la Los Angeles în 2019, iar vânzările ar putea începe la scurt timp după aceea. În Marea Britanie, acasă la Jaguar Land Rover, prețul de pornire ar fi în jurul sumei de 90.000 de lire sterline.

Jaguar Land Rover are concurență serioasă în segmentul mașinilor electrice de luxl, pentru că Porsche lansează Taycan, iar Audi are asul e-tron în mânecă, acesta din urmă fiind, cel mai probabil, cel mai potrivit rival pentru Road Rover.

Geneva 2018: Audi e-tron, primul model electric al companiei

Autocar notează că mașina ar putea prelua detalii de design de la Velar, dar va avea un profil mai aerodinamic, care să îi asigure statutul de SUV Coupe.

Test drive Range Rover Velar – noul star

*Foto: Range Rover Velar.

Adaugati comentariu