V12 Speedster, răspunsul Aston Martin pentru Elva

V12 Speedster, răspunsul Aston Martin pentru Elva

V12 Speedster este cel mai nou model al casei britanice Aston Martin. Este un automobil complet descoperit, lipsit de orice element în partea superioară – parbriz, acoperiș, etc. Are 700 CP și va fi produs în doar 88 de unități.

Noul V12 Speedster este un atac direct la viitorul său rival insular: McLaren Elva. Dar și la Ferrari Monza SP2, desigur. Proiectul a fost realizat în doar 12 luni, de către divizia „Q by Aston Martin”. Primele livrări pentru cele 88 de exemplare vor avea loc în primul trimestru al anului viitor. Noua ediție limitată, dezvăluită la sediul din Gaydon, a fost prezentată într-o stilizare conceptuală. Astfel, compania a notat drept sursă de inspirația istoria racing a mărcii. Dar și avionul militar din seria F/A-18

V12 Speedster, răspunsul Aston Martin pentru Elva

Aston Martin a preluat numeroase elemente de la modelele DBS Superleggera și Vantage. Șasiul este o combinație a celor două, în timp ce caroseria a fost creată de la zero. Conform directorului de design Miles Nurnberger, stilul noului V12 Speedster este tributar unor modele precum DB3S din 1953, DBR1 din 1959 (câștigător la Le Mans) sau CC100 Speedster Concept din 2013. Prețul va fi unul pe măsură – de la 765.000 de lire sterline.

V12 Speedster, răspunsul Aston Martin pentru Elva

Interiorul – lipsit de orice fel de protecție împotriva elementelor – este o combinație de vechi și nou. Fibra de carbon satinată și cauciucul printat 3D contrastează cu materiale mai tradiționale: pielea Saddle, aluminiul sau cromul. Sub capotă, modelul open-top are parte de V12-le twin-turbo de 5,2 litri al casei. Acesta produce 700 CP și 753 Nm. Transmisia cu opt trepte de la ZF livrează puterea doar roților spate, prin intermediul unui diferențial cu alunecare limitată. Datele de performanță includ un sprint la 100 km/h în 3,5 secunde. Și o viteză maximă – limitată – de 300 km/h.

Adaugati comentariu