Advertisement

Jurnal de vacanță: cu Nissan Qashqai prin România

Nissan Qashqai vacanță România autoexpert.ro

Ultima zi și returul – vacanța cu Nissan Qashqai

Ultima zi am dedicat-o Castelului Corvinilor din Hunedoara și drumului spre București. Castelul este unul dintre cele mai frumoase 10 din lume, de aceea, taxa de 36 de lei e modică. De altfel, are loc în Top 10 castele din Europa și este cel mai mare monument medieval din sud-estul continentului. Noi l-am prins într-o renovare parțială, semn că autoritățile se implică, dar, chiar și cu schele într-o anumită zonă, măreția sa a fost neștirbită. Cu arhitectura sa gotică și renascentistă, cetatea medievală te transpune instantaneu în vemuri de mult apuse.

E frumos, dar rece, iar de la înălțimea turlelor poți fotografia panorame frumoase cu Hunedoara. Mai mult, dacă-l vizitezi la miezul zilei, iei parte la un spectacol care vestește moartea lui Iancu de Hunedoara și consecințele care decurg din aceasta.

➡ Configurează-ți aici propriul Qashqai! 💡

Din sec. al XV-lea, direct în sec. XXI, mai exact în blocajul de pe Valea Oltului. 30 de minute de scos tot spiriltul lui Arsenie Boca din noi, de pomenit toate cele. Cu toate astea, Qashqai și-a păstrat cumpătul, cu al său sistem Stop/Start impecabil, care a ținut motorul mai mult oprit, folosindu-se de curentul din mica bateria a mild-hybridului pentru a alimenta consumatorii (în principal, clima). Simplu spus, Qashqai cară după el fix atâta baterie cât îi trebuie ca să te bucuri de dinamică fără să renunți la confort. După blocaj și autostrada Pitești-București străbătută cu 130 km/h (la 2200 rpm), e drept, în ușoară coborâre, consumul mediu a fost de fix 6,0 l/100 km.

Ce-am învățat din vacanța cu Nissan Qashqai? În primul rând, că drumul e cel puțin la fel de important ca destinația. Apoi, că în România poți găsi rute și locuri minunate, deci acordă-i o șansă și alege să petreci concediul ”acasă”. În sfârșit, că SUV-urile compacte (și, în special, Nissan Qashqai) au ajuns la un nivel de eficiență, confort și spațiu interior care nu justifică dorința de mai mult, de mai bine. Este fix cât trebuie pentru a te bucura de o vacanță în 5, timp de 7 zile!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top