Advertisement

Jurnal de vacanță: cu Nissan Qashqai prin România

Nissan Qashqai vacanță România autoexpert.ro

Ziua a doua

Nani scurt și ”bună dimineața, Brâncuși”! Mergem direct la casa memorială, unde, cu 10 lei de persoană, avem parte de o experiență nesperată. Casa cu trei încăperi în care a crescut, împreună cu cei 5 frați ai săi, este păstrată intact, de mai bine de un secol. Nu-i voi spune povestea aici, dar o să-ți spun atât.

Dacă nu știi că prima sculptură a lui Brâncuși a fost o vioară la care a și cântat, că tot iureșul a pornit de la un simplu pariu, sau că Maria Tănase îl iubea pe maestru (apropo, ce copil ar fi ieșit din relația asta!), mergi la casa memorială din Hobița! E acolo a doamnă ghid care are niste povești incredibile!

Ponoarele, vacanța cu Nissan Qashqai, autoexpert.ro
Nissan Qashqai la Podul lui Dumnezeu

Noi le-am ascultat. Ne-a plăcut, dar timpul e scurt și mai sunt multe de vizitat. Următorul pe listă – satul Ponoarele. Am revăzut Podul lui Dumnezeu, Cheile Băluței, peștera și am avut noroc să prindem și un festival popular: Concursul de Folclor ”Ponoare, Ponoare”, ajuns la ediția a XVI-a. Cu muzică populară, prăjeală, tiribombe și tarabe. Așa cum se făcea, odată, la țară. Românește.

Cheile Sohodolului

Seara, o vizită la Cheile Sohodolului ne amintește că cele mai bune lucruri din viață sunt gratuite. Mă rog, costă 10 lei de mașină, preț necesar pentru curățarea cheilor în urma turiștilor. În taxă, am primit inclusiv un sac menajer, în care să ne punem deșeurile. Aroganța cu care stâncile mă privesc de sus, îmi amintește cât de mic sunt, în timp ce turiștii care umplu, din când în când, liniștea cu sunete grele de manele îmi amintește cât de mare am ajuns. Într-o discuție cu unul normal, care a copilărit în zonă și s-a întors după mulți ani, am aflat că peștera prin care am trecut la pas era, odată, plină cu apă și n-o puteai traversa decât înot. Seceta asta, însă, a lăsat-o uscată.

Drumul îngust și cariat nu ne-a afectat deloc. Compactul meu Qashqai l-a străbătut magistral, la adăpostul gărzii la sol de 18 cm. Dar, dincolo de asta, am remarcat din nou suspensia excepțională, care nu lasă gropile să zdruncine călătorii. Eliberat de povara bagajelor și de graba autostrăzii, s-a mulțumit cu 5,8 l/100 km. Iar eu am ajuns la cazare relaxat, gata de o sticlă cu bere și de o nouă zi. A treia.

Apasă 3!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top