Vânzări clasa premium: Mercedes-Benz este lider după primul trimestru cu peste 470.000 automobile vândute

test comparativ Mercedes EQC

În segmentul premium, Mercedes-Benz se menține lider după primele trei luni ale anului cu peste 470.000 de automobile vândute.

Piața automobilelor premium a înregistrat o scădere importantă după primele trei luni ale anului. În ciuda unei scăderi de aproape 15%, Mercedes este în continuare liderul pieței premium cu peste 477.000 exemplare vândute în primul trimestru.

bmw x3 m competition

Mercedes-Benz a suferit cel mai mult pe piața din China, unde scăderea înregistrată a fost de 21 procente. Pe locul doi se află BMW care după o scădere de peste 20% a vânzărilor comparativ cu anul trecut, a reușit să comercializeze 412.000 unități.

BMW însă are parte de o creștere importantă a modelelor electrice, acestea înregistrând o creștere de 13% față de primul trimestru al anului 2019.

Pe ultimul loc al podiumului se află Audi cu 353.000 de exemplare vândute în primele trei luni ale anului, în scădere cu 21% față de primul trimestru al anului 2019.

Scăderile înregistrate în segmentul premium sunt semnificativ mai mici față de lovitura încasată de producătorii de volum. În segmentul constructorilor de volum, vânzările globale de automobile noi au scăzut cu 39% în primul trimestru al anului 2020.

SUV-urile compacte premium disponibile pe piața din România

Test BMW X3 M Competition

Adaugati comentariu