Vânzări de 595.000 de mașini și venituri de 30,9 mld. euro pentru BMW

BMW X2 AutoExpert.ro

Grupul german BMW a raportat pentru primul trimestru din 2024 o creștere ușoară a livrărilor de vehicule coroborată cu un mic recul al veniturilor și o marjă operațională în scădere.

Datele financiare raportate de grupul BMW pentru primul trimestru din 2024 arată că vânzările de vehicule s-au majorat de la 588.000 în primele trei luni din 2023 până la 595.000. În același timp însă, veniturile din activitatea automobile au scăzut de la 31,3 miliarde de euro în primul trimestru al anului trecut, la 30,9 miliarde în perioada ianuarie – martie 2024. La nivelul întregului grup, veniturile totale s-au redus ușor, de la 36,85 mld. euro la 36,61 mld. euro.

Marja de profit înainte de impozitare a grupului a scăzut și ea de la 13,9% la 11,4%, în timp ce același indicator, dar aferent activității automobile, s-a redus de la 12,1% la 8,8%, sub estimările de 9,2% făcute de analiști. Totuși, marja operațională se menține în intervalul 8% – 10% prognozat de companie.

Scăderea marjei este pusă de Walter Mertl, membru al Consiliului de Management care supervizează finanțele, pe seama concurenței, a prețurilor și a costurilor tot mai mari aferente cercetării și dezvoltării de noi produse.

În domeniul mașinilor electrice, BMW a înregistrat o creștere importantă în primul trimestru din 2024, de la 65.000 de unități la 83.000 de unități.

Conform lui Walter Mertl, electrificarea gamei de produse a continuat să genereze un impuls pozitiv. „Cumulate, vânzările de mașini complet electrice și de vehicule plug-in hybrid au reprezentat aproximativ 21% din total în primul trimestru”, a explicat oficialul BMW.

„După un prim trimestru de succes, ne așteptăm ca performanța solidă a afacerii să continue pe tot parcursul anului 2024. Prin urmare, orientările noastre pentru indicatorii cheie de performanță rămân neschimbate. Aceste așteptări se bazează pe ipoteza că nu se vor deteriora condițiile geopolitice și macroeconomice. (…) În segmentul Automotive estimăm o ușoară creștere a vânzărilor de la an la an – cu un procent de vehicule complet electrice care va crește semnificativ. Ne așteptăm la o marjă EBIT cuprinsă între 8% și% și la o rentabilitate a capitalului angajat (RoCE) între 15 și 20 la sută”, a declarat Mertl.

De asemenea, Oliver Zipse, președintele Consiliului de Management al BMW AG a menționat că „BMW Group este în creștere în ciuda numeroaselor provocări cu care ne confruntăm. Chiar și în vremuri schimbătoare livrăm rezultate financiare pozitive la un nivel constant ridicat. Cursul pe care îl trasăm astăzi ne va permite să ne bazăm pe acest succes în viitor. (…) Ne aflăm într-o poziție puternică la nivel global și ne menținem poziția de lider al segmentului global premium. Recunoaștem că există o mulțime de jucători noi care caută să se impună în acest segment extrem de atractiv și, bineînțeles, luăm acest lucru foarte în serios. Puteți fi siguri că fiecare jucător din această industrie, fie că este un nou-venit ambițios sau un producător consacrat, este, de asemenea, cu ochii pe BMW Group”.

– BMW a anunțat noutățile cu care se prezintă la Villa d’Este
– Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top