Vânzările Porsche au scăzut cu 7% în prima jumătate a anului

Porsche Cayenne S Coupe AutoExpert.ro

Porsche s-a confruntat cu o primă jumătate a anului plină de provocări, cu o scădere de 7% a vânzărilor la nivel global. Îngrijorătoare a fost scăderea bruscă de 33% în China și o scădere mai moderată de 6% în Statele Unite.

 

Constructorul de automobile de lux a atribuit aceste eșecuri presiunilor economice și schimbării preferințelor consumatorilor, care au diminuat cererea în ciuda eforturilor de a introduce noi modele de vehicule.

Din ianuarie până în iunie, Porsche a livrat un total de 155.945 de vehicule în întreaga lume. În timp ce piețele europene au înregistrat o oarecare creștere, aceasta a fost insuficientă pentru a contrabalansa scăderile puternice observate în China și America de Nord, regiuni care împreună reprezintă o parte substanțială a vânzărilor globale ale Porsche, subliniind impactul condițiilor economice regionale asupra achizițiilor de mașini de lux.

Compania a recunoscut că introducerea mai multor modele noi pe parcursul anului a contribuit la provocările logistice și la impactul potențial pe termen scurt asupra rentabilității. În ciuda acestor obstacole, Porsche rămâne optimistă în ceea ce privește viitorul, menționând un portofoliu solid de modele viitoare și actualizate care ar trebui să revigoreze interesul și ritmul vânzărilor în cadrul portofoliului Grupului Volkswagen.

SUV-ul Cayenne a devenit cel mai bine vândut model Porsche, înregistrând o creștere de 16% a vânzărilor, cu 54.587 de unități livrate. În schimb, vânzările modelului Taycan, complet electric, au înregistrat un declin semnificativ de 51%, reflectând răcirea pieței față de vehiculele electrice în cursul perioadei.

Privind spre viitor, Porsche și-a afirmat angajamentul de a-și extinde oferta de vehicule electrice, continuând în același timp să producă vehicule cu motor cu combustie și hibride plug-in. Constructorul a subliniat planul său strategic de tranziție a anumitor modele către energia electrică, în ciuda fluctuațiilor recente ale cererii consumatorilor pentru automobilele alimentate cu baterii.

Detlev von Platen, directorul de vânzări al Porsche, a subliniat agenda ambițioasă de dezvoltare a produselor companiei, promițând lansarea „celui mai puternic portofoliu de produse Porsche din toate timpurile” până în 2024. Aceasta include introducerea modelului electric Macan și a unui model sport 911 modernizat, care se anticipează că vor consolida poziția mărcii pe piață și atractivitatea pe diverse segmente de clienți.

Din punct de vedere financiar, Porsche anticipează obținerea unei marje de 15 până la 17% pentru acest an, urmărind ca veniturile grupului să ajungă până la 42 de miliarde de euro. Compania preconizează o îmbunătățire a profitabilității în anul următor, susținută de impactul pozitiv al gamei sale de modele extinse și îmbunătățite.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top