Versiunile plug-in ale unor modele Volkswagen nu mai pot fi comandate

Volkswagen Tiguan Allspace

Mai multe modele dotate cu tehnologia plug-in hybrid vor fi blocate în sistemul de comenzi al producătorului german Volkswagen.

Volkswagen nu va mai prelua comenzi pentru numeroase modele hibrid plug-in începând de astăzi, a anunţat producătorul auto german, motivând cu deficitul de semiconductori şi perturbările din lanţul de aprovizionare în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Comenzile pentru versiunile hibrid plug-in ale modelelor Golf, Tiguan, Passat, Arteon şi Touareg sunt oprite până la noi dispoziţii, iar livrarea comenzilor deja plasate ar putea să nu aibă loc anul acesta, a spus marţi grupul german.

Informaţia vine după ce Volkswagen a decis să oprească producţia în Rusia şi să o suspende temporar la unele fabrici din Germania, în ultimele două săptămâni.

Pieţele auto din Ucraina şi Rusia nu sunt importante pentru vânzări, dar perturbările din lanţul de aprovizionare, în special livrarea de componente cum ar fi cablajele produse în Ucraina, precum şi creşterea preţurilor materiilor prime, afectează producţia auto în Europa.

– Volkswagen investește 2 mld. euro pentru uzina dedicată vehiculelor Trinity
– Volkswagen ID.BUZZ: 204 CP și baterie de 77 kWh

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top