Volkswagen ID.BUZZ: 204 CP și baterie de 77 kWh

Înainte de lansarea oficială din data de 9 martie, Volkswagen a publicat o serie de detalii despre viitorul model electric ID.BUZZ.

Anunțat încă de la Salonul Auto de la Detroit din 2017, conceptul ID.BUZZ a avut parte de o primire entuziastă, ceea ce i-a convins pe oficialii mărcii germane să îl transforme în realitate. Urmașul clasicului model Bulli, noul model electric ID.BUZZ se află acum în faza finală de testare în condiții normale de trafic.

Barcelona

Volkswagen ID.BUZZ

Modelul a trecut, în versiunea camuflată, prin orașele Barcelona, Paris, Londra, Amseterdam, Copenhaga, Hamburg și Hanovra.

Volkswagen a confirmat că noul model va fi lansat în două versiuni: una pentru pasageri și alta cargo. Producția va demara în prima jumătate a anului, iar primele modele se vor livra începând din toamnă. Mai întâi în Europa, după care va reveni și pe piața americană. Acolo unde este așteptat cu nerăbdare dată fiind istoria sa peste Ocean.

Hamburg

De asemenea, știm deja dimensiunile noului model: 4.712 mm lungime, 1.985 de mm lățime, 1.937 de mm înălțime și ampatament de 2.988 de mm. Portbagajul versiunii de persoane va avea o capacitate de 1.121 de litri (cu toate scaunele în poziție verticală), în timp ce varianta de marfă va putea transporta până la 3.9 metri cubi.

Volkswagen a anunțat și prima motorizare electrică ce va fi disponibilă pentru noul ID.BUZZ: motorul de 204 CP amplasat pe puntea spate și alimentat de bateria de 77 kWh. Sistemul este deja cunoscut de la modelele grupului Volkswagen dezvoltate pe platforma MEB. Volkswagen nu a comunicat încă autonomia noului model.

Modelul va dispune și de încărcare bidirecțională, ceea ce înseamnă ca bateria mașinii va putea fi folosită pentru a alimenta o serie de consumatori externi.

Via Volkswagen Comerciale, FloteAuto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top