Veste bună pentru români! Acest SUV Renault vine și la noi. Va fi prima Dacia electrică

Renault City K-ZE (6)

Veste bună pentru românii care își doresc SUV-uri accesibile! Renault City K-ZE va fi produs și într-o versiune dedicată pieței europene. La ora actuală, modelul electric se comercializează exclusiv în China.

Renault City K-ZE a fost prezentat în luna aprilie, la Salonul Auto de la Shanghai. Este un SUV mic, pus în mișcare de un motor electric, comercializat doar pe piața chineză. Constructorul francez își anunță acum planurile de a adapta mașina cu emisii zero pieței europene. Aceasta ar putea fi construită sub brand-ul Dacia. Ar fi prima Dacia electrică din istorie.

Renault City K-ZE (3)

“O versiune specială a lui K-ZE va ajunge în Europa”, a declarat Gilles Normand, șeful diviziei de mașini electrice de la Renault, pentru revista britanică Autocar.

Pentru a se alinia standardelor europene, SUV-ul va primi o serie de dotări care să-l facă mai sigur și, posibil, și o baterie cu o capacitate mai mare, care îi va asigura o autonomie mai mare. La ora actuală, modelul poate rula până la 250 de kilometri între două încărcări, conform standardelor NEDC.

Vicepreședintele departamentului de vânzări de la Renault, Olivier Murguet, consideră că City K-ZE este și o mașină excelentă pentru car sharing, care va atrage segmentul tânăr de clienți.

Renault City K-ZE (2)

Doar o chestiune de timp. Așa ar putea arăta prima Dacia electrică

Versiunea care se vinde în China vine cu doar 44 de cai putere și un cuplu de 119 Nm, iar viteza sa maximă este de 104 km/h. Asiaticii o pot achiziționa cu un preț de pornire de 7.978 de euro, dar, cu dotări superioare, mașina va fi mai scumpă în Europa. Autocar estimează un preț de pornire de aproximativ 11.000 de euro, ceea ce ar transforma-o în cel mai accesibil model electric de pe “Bătrânul Continent”.

În orice caz, noul SUV Renault i-ar putea face viață grea lui Duster, care mizează pe faptul că este cel mai accesibil SUV din Europa. Duster pleacă de la 12.490 de euro în Franța și de la 11.00 de lire sterline în Marea Britanie și de la 11.490 de euro în Germania. Românii plătesc de la 13.550 pentru SUV-ul Dacia.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top