Victor Supuran câștigă etapa a V-a a Cupei DACIA

Victor Supuran câștigă etapa a V-a a Cupei DACIA. Lupta pentru locul I a fost una extrem de pasionantă între doi tineri piloți care păstrează rivalitatea din karting.

Ca într-un rollercoaster

Etapa a V-a a Cupei Dacia, programată la Raliul Moldovei Bacău a avut una dintre cele mai spectaculoase desfășurari. Aproape ca într-un rollercoaster s-au comportat echipajele aflate în bătălia pentru podium.

Raliul a fost unul dificil și desfășurat în condiții meteo destul de dificile – macadam umed , pe alocuri noroios, cu extrem de multe suprafețe glisante. Din această cauză au fost și destule abandonuri care au determinat chiar anularea uneia dintre cele 13 probe speciale .

Sambătă s-au desfășurat 7 probe în apropierea orașului Moinești pe trasee spectaculoase , foarte apreciate de publicul spectator present pe probele speciale . După o evoluție constant buna doua echipaje au ieșit cu adevărat în evidență și au confirmat statutul de favoriți la câștigarea cursei : Victor Supuran/Vlad Cosma si Roland Csato/ Sandor Csikos , de fapt primele locuri și în clasamentul general.

Victor Supuran câștigă etapa a V-a a Cupei DACIA

Lupta a fost una extrem de stransă fiecare pilot trecând pe rînd la conducerea cursei. Dupa prima zi Victor Supuran câștigase 4 probe, iar Roland Csato avea 3 probe trecute în cont .

Cu toate acestea  Roland Csato si Sandor Csikos au „inoptat” la numai o secundă si 7 zecimi în fata locului doi Victor Supuran /Vlad Cosma și așteptau cu încordare Ziua a II -a.

Partea secundă a raliului avea însă să devină un marș triumfal pentru Victor Supuran către primul titlu din cariera la Cupa Dacia. Tânârul pilot clujean  membru al echipei NRA a mers constat tare și eficient si a câștigat 4 din cele 5 probe disputate ale zilei.

Cupa DACIA- Raliul Bacăului 2021
Victor Supuran/ Vlad Cosma

După PS 9 Victor Supuran a trecut și în fruntea clasamentului poziție pe care nu a mai cedat-o pâna la finalul cursei.

Csato a ieșit în decor, dar câștigă superspeciala

Mai mult cursa spre locul I i-a fost facilitate și de o greșeală a rivalului său ( aflați în dispute de pe vremea când amândoi concurau în Campionatul de Karting ) care dorind să recupereze pe Power Stage un ecart de 5 secunde, teoretic posibil de realizat, a ieșit în décor și a pierdut peste 5 minute, ceea ce putea sa-l coste și locul al doilea.

Ca o palidă consolare Roland Csato a câștigat ultima probă Super Speciala de pe Speed Park Bacău și are acum un minim avantaj în Clasamentul General Provizoriu după 5 etape.

Ronald Csato/ Sandor Csikos

Abandonuri printre protagoniști

Lupta pentru primele doua locuri a avut pâna la un moment dat și alte echipaje implicate Dragos Popa /Vlad Colceriu  și Constantin Tudose/ Eduard Rogozan, dar care au abandonat din prima zi.

La Raliul Moldovei Bacău au concurat în premieră și opt echipaje venite special din Franța care au alergat pe modelul Dacia Logan Cup și care au arătat excelente abilităși de pilotaj și o tehnică deosebită

Aramada franceză cu Dacia Logan

Am asistat chiar la un „asalt” susținut al „bătranicilor” Dacia Logan care ajunse pe mâinile unor piloți din Franța au amenințat serios podiumul chiar și la Clasamentul General al Cupei.

Pe speciala PS 6 trei piloți francezi, din aceeasi familie, au venit pe locurile 3,4,5, un asemenea duel fiind cu adevărat incredibil pentru motorsportul românesc.

Duel în familia Thibault

Lupta din familia Thibault a fost extrem de intresant de privit și de pe margine mai ales de cei care știau povestea lor de viață.

Tatăl se lupta cu cei doi fii și până la urmă a primat experiența de preparator de mașini de curse și de pilot, în fața exuberanței  tineretii și a curajului.

Clasamentul General al Cupei Dacia la Raliul Moldovei

1 / 97 V. Supuran /V. Cosma Dacia Sandero 01:41:59,0
2 / 82 R. Csato /S. Csikos Dacia Sandero 01:47:08,5
3 / 550 F. Thiebaut/J. O Brien Dacia Logan 01:47:20,8
4 / 546 L. Thiebaut/A. Balas Dacia Logan 01:50:08,3
5 / 416 R. Ungureanu/ M. Capet Dacia Sandero 01:58:43,9
6 / 43 D. Albut /A. Malutan Dacia Sandero 01:59:20,5

Spectacol total la etapa a patra a Cupei DACIA

Dragoș Popa și Vlad Colceriu caștigă Cupa Dacia la Raliul Maramureșului

Adaugati comentariu