Pornind de la faptul că în Romania nu a existat un program TV care să abordeze tematica comerțului și serviciilor destinate autovehiculelor comerciale, Crron Media Production a decis să realizeze un proiect media numit Mașini și Afaceri.

Programul Mașini & Afaceri este o emisiune TV în care vor fi abordate subiecte în directă legătură cu scopul și destinația utilizării diferitelor tipuri si modele de autovehicule comerciale și/sau de suport business, într-o notă modernă și dinamică.

Fiecare ediție are o durată de 30 min. și este difuzată de TVR HD joia de la 21.30, iar apoi în reluare de 5 ori, în intervalul joi – marți

In ceea ce privește tematica rubricilor, scenariul acestora va îmbina informații legate de performantele și caracteristicile unui anume autovehicul comercial sau automobil de suport business, cu o activitate, acțiune sau afacere specifică, pretabilă acelui autovehicul.

În fiecare dintre edițiile emisiunii, vor fi abordate diverse subiecte, precum prezentarea comercianților de autovehicule, informații despre dezvoltarea infrastructurii naționale de drumuri și autostrăzi, viața și problemele transportatorilor, carburanți, produse și servicii destinate acestei categorii de autovehicule, legislație, sisteme de finanțare și asigurări, dar și rubrici de actualitate sau noutăți legate de lumea automobilelor si autovehiculelor comerciale și nu numai.

Mașini și afaceri

Dintre rubricile care fac subiectul acestei emisiuni putem enumera:

Max 3.5 –  subiectul principal este legătura dintre un model/tip de autoutilitara de pana la 3.5 t sarcina utila și potențialul de utilizare al acesteia, ca suport pentru diferite activități sau domenii economice.

Afaceri cu Mașini – prezintă diferite afaceri direct legate de comercializarea și utilizarea autovehiculelor

Nina în Lumea Camioanelor – iată o incursiune dinamică și cumva neașteptată, în lumea autocamioanelor de tot felul. Scopul rubricii este acela de a prezenta și analiza direct sau comparativ diferitele mărci, modele și variante constructive de autocamioane, totul însă văzut prin prisma unui șofer profesionist surpriză.

David vs Goliath – diferențele dintre vehicule vor predomina, dar totul pe un fundal vesel și plin de dinamism. Există vreo legătura între automobilul mic, de oraș, și un autocamion de mare tonaj? Desigur!

Mașini de Afaceri – va prezenta mărcile si modelele de automobile și autovehicule comerciale destinate utilizării ca automobil de suport business sau achiziției în regim de flotă.

AutoZvon – prezintă noutățile, atât din lumea automobilelor cât și a autovehiculelor comerciale, dar și pe cele din afacerile românești.

Minibus & Camper – prezintă automobilele de transport persoane sau recreere, cu pana la 8+1 locuri.

InterUrban – subiectul principal: diferitele autovehicule de transport persoane, cu mai mult de 8+1 locuri.

Regii Șoselelor – prezintă autovehiculele destinate transportului International, dar și companiile, asociațiile și federațiile profesionale ale transportatorilor din România.

Pick-Up & Go – automobilele din categoria celor de tip Pick-up 4×4 vor face subiectul acestei rubrici.

Neconvențional – abordează și dezbate subiecte ce privesc automobilul cu motorizare neconvențională, alături de oportunitatea utilizării acestora în diferite tipuri de afaceri.