VIDEO: Povestea carierei lui Jackie Stewart

Jackie Stewart

Dacă anterior v-am prezentat alte două povești, cele ale carierelor de succes pe care le-au avut Sir Stirling Moss și Colin McRae, astăzi încheiem trilogia produsă de britanicii de la BBC cu un nou Sir: Jackie Stewart.

Figură emblematică în cursele de Grand Prix ale anilor ’70, Jackie Stewart este unul dintre piloții care și-au pus serios amprenta pe cursele automobilistice. Și nu neapărat doar prin prisma celor trei titluri de campion mondial câștigate, cât prin lupta continuă pe care a purtat-o pentru creșterea nivelului de siguranță și securitate din motorsport.

Martor fără voie a mai multor accidente în care și-a pierdut buni prieteni, Jackie a știut întotdeauna să-și mențină perfect echilibrul pe linia subțire ce demarca mersul la limită de tragedie. Venit în lumea curselor din tirul sportiv, unde-și găsise refugiul după ce fusese diagnosticat drept dislexic, mândrul scoțian i-a impresionat pe toți prin stilul său foarte elegant de pilotaj.

Prezentat de James Martin, un chef de renume care mărturisește că prin venele unei mâini îi curge ulei de măsline, iar prin ale celeilalte îi curge benzină, documentarul creionează un superb portret pilotului care, de exemplu, n-a avut nevoie de un contract pentru a concura pentru echipa Tyrrell, totul rezolvându-se printr-un simplu „gentlemen agreement” între el și Ken Tyrrell (proprietarul).

Adaugati comentariu