Viitorul calandru Hyundai va transmite mesaje

Viitorul calandru Hyundai autoexpert.ro

”Salut, vecine! Bagă-te! Traversați!”. Ce mesaje ai afișa pe mașină, dacă ai avea posibilitatea? Viitorul calandru Hyundai va fi capabil să afișeze mesaje celorlalți participanți la trafic.

Hyundai accelerează tranziția spre tehnologia viitorului. Acum puțin timp, îți povesteam despre volanul cu afișaj în centru. Acum, coreenii mai patentează o inovație: viitorul calandru Hyundai va afișa mesaje luminoase. Conform Carbuzz, asiaticii au patentat grila cu afișaj de tip flip-dot.

Viitorul calandru Hyundai autoexpert.ro
sursa imaginii: https://andbc.co/home/

Acest afișaj este similar cu cel de pe autobuze, care arată numărul liniei. În esență, este format din pătrate sau discuri albe și negre (sau, în cazul autobuzelor din București, galbene). Acestea se întorc pe laterale pentru a afișa un cuvânt, o frază… în esență, un mesaj. În cazul lui Hyundai, va transmite informații celorlalți pietoni și șoferi.

Ce face, de fapt, viitorul calandru Hyundai?

În limbajul de lemn cerut de actele oficiale, invenția sună așa:

„Odată cu dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă, se dezvoltă tehnologii legate de conducerea pe scară largă a vehiculelor autonome. Printre tehnologiile legate de vehiculele autonome, desfășurăm cercetări privind un dispozitiv și o metodă capabile să transfere în mod eficient informații de notificare privind starea unui vehicul autonom, sau informații de notificare legate de conducerea vehiculului autonom către un vehicul sau un pieton care se apropie.”

Dar, ca de obicei, trebuie citit printre rânduri. În esență, nici nu e nevoie să apară mașinile autonome, pentru ca această grilă să fie folosită. Și într-o mașină obișnuită, dotată cu sistem anti-coliziune frontală cu recunoașterea pietonilor, poate fi afișat mesajul ”Traversați”, când mașina decelerează până aproape de repaus. Sau ”STOP!”, dacă pietonul se angajează în traversare prin loc nepermis. Și este doar unul dintre multele exemple. Iar odată cu viitorul Ioniq 6, ce va apărea în 2023, calandrul ar putea deveni realitate, deși Hyundai nu specifică asta.

Viitorul calandru Hyundai autoexpert.ro

Brevetul include o descriere pentru o unitate de control care să transmită semnalul. Este posibil să însemne că șoferul ar putea controla mesajul afișat. De asemenea, Hyundai spune că ar putea fi configurat pentru a funcționa cu semnalizatoarele de direcție și că punctele flip ar putea fi programate să se deschidă în grade diferite, lăsând să treacă diferite cantități de lumină pentru a afișa diferite mesaje.

Oricum ar fi, este probabil să vedem în curând pe stradă această tehnologie.

 

 

 

Adaugati comentariu