Viitorul hypercar Porsche trebuie să obțină record de viteză la Nurburgring

Hypercar Porsche 918 Spyder (2)

Viitorul hypercar Porsche trebuie să obțină un record de viteză la Nurburgring. Cei care lucrează la dezvoltarea modelului au stabilit pentru acesta un obiectiv extrem de îndrăzneț.

6 minute și 30 de secunde. Acesta este timpul pe care trebuie să-l obțină viitorul hypercar Porsche pe circuitul de la Nurburgring. Este dezvăluirea făcută de TopGear, în urma unei discuții cu Frank-Steffen Walliser, șeful diviziei de Motorsport.

Citește și:

Din viitor – Porsche testează mașini virtuale la Nurburgring

“Trebuie să parcurgă turul de circuit în șase minute și jumătate. Nu-mi pasă de trenul de rulare, 6 minute și 30 de secunde reprezintă obiectivul. Mașinile sport sunt definite de performanțele lor, trebuie să vedem cum le obținem. Este o adevărată provocare pentru o mașină electrică. O mașină cu sistem de propulsie hibrid are șanse mici, una electrică și mai mici”, spune Walliser.

Hypercar Porsche 918 Spyder (1)

Viitorul hypercar Porsche va fi succesorul modelului 918 Spyder, pus în mișcare de un motor V8 de 4,6 litri, cu 887 de cai putere și un cuplu de 1.280 Nm. 918 Spyder, care accelera de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde, a parcurs circuitul de la Nurburgring în 6 minute și 57 de secunde în 2013.

Deținătorul recordului de viteză pe celebrul circuit din Germania este Lamborghini Aventador SVJ, supercarul italian parcurgând turul în 6 minute și 44,97 secunde, fiind astfel cu 2,3 secunde mai rapid ca Porsche 911 GT2 RS.

Foto: Porsche 918 Spyder

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top