Viitorul SUV Dacia cu șapte locuri va fi lansat la jumătatea anului 2021

Presa din Franța publică o serie de noi detalii despre viitorul model SUV Dacia cu șapte locuri ce va fi lansat anul viitor. Acesta ar urma să fie primul model Dacia cu sistem de propulsie hibrid.

Dacia va înlocui actualul model Lodgy cu șapte locuri cu un viitor SUV ce va fi lansat anul viitor. Conform presei din Franța, noul model nu va utiliza motoare diesel și va fi disponibil și în versiune hibridă.

Conform publicației L’Argus, noul model Dacia cu șapte locuri va intra în producție din luna octombrie 2021 la uzina Dacia de la Mioveni. Actualul model Dacia Lodgy este produs la uzina din Maroc.

Știm deja că viitorul SUV Dacia va avea o lungime de 4.5 metri, fiind mai lung față de actualul Duster și va fi dezvoltat pe platforma CMF-B ce este deja utilizată pentru noile generații Dacia Logan și Sandero.

Francezii mai spun că noul model va fi disponibil doar cu motorizări pe benzină. Vom regăsi sub capotă motorul TCe de 1.0 litru în variante de 100 și 120 CP, dar probabil și motorul TCe de 1.33 litri de 140 și 160 CP. Pentru motorul 1.33 există și posibilitatea unor versiuni mild-hybrid 12V. Dacia va oferi și o versiune alimentată cu GPL bazată pe motorul 1.0 de 100 CP.

Va exista cel mai probabilo versiune de 140 CP cu motor 1.6 ar urma să primească și tehnologie hybrid, noul model fiind primul automobil Dacia cu sistem hibrid. Este același sistem folosit în prezent pe modelul Renault Clio E-Tech, dar acesta va fi cel mai probabil împrumutat de Dacia într-o versiune de bază.

Via L’Argus

Adaugati comentariu