Vitesco obține o nouă comandă de două miliarde de euro

Vitesco Technologies

Compania Vitesco Technologies, cu activități în România la Ghimbav, Timișoara, Sibiu și Iași, a anunțat semnarea unui nou contract de furnizare în valoare de două miliarde de euro.

Vitesco Technologies, fosta divizie Powertrain a grupului Continental de care s-a separat în 2020, a anunțat rezultatele sale financiare din pentru 2021 precum și semnarea unui nou contract important.

Astfel, vânzările din 2021 au totalizat 8,3 miliarde de euro, în creștere cu 4,1% față de 2020, în timp ce profitul înainte de dobânzi și taxe (EBIT) a fost de 148,6 milioane de euro. Marja operațională a urcat la 1,8% de la -1,2% în 2020.

În acest context favorabil, oficialii companiei au anunțat și semnarea unui nou contract important care vizează furnizarea către un producător auto nenominalizat a unor sisteme electrice de acționare a axelor. Valoarea acestui contract este de două miliarde de euro.

CEO-ul companiei Andreas Wolf consideră că electrificarea mașinilor va rămâne motorul de creștere al Vitesco Technologies și, drept urmare, va continua stoparea progresivă a activităților neesențiale care vizează produse pentru mașinile cu sisteme de propulsie cu ardere internă.

Conform lui Wolf, din totalul comenzilor de 11,2 miliarde de euro primite în 2021, nu mai puțin de 5,1 miliarde de euro au avut ca țintă produse pentru mașini electrificate.

Andreas Wolf și directorul financiar al companiei, Werner Volz, au menționat și că se așteaptă la o creștere modestă în 2022, influențată de deficitul de semiconductori – pe care îl așteaptă să se diminueze în al patrulea trimestru al anului – și de efectele imposibil de cuantificat ale războiului din Ucraina.

Ei prognozează că vânzările vor urca la 9,1 miliarde de euro, iar marja operațională se va situa între 2,2% și 2,7%.

În contextul actual, pentru Vitesco Technologies este foarte important că nu are expunere pe piețele din Ucraina și Rusia.

– Contract de peste 1 miliard de euro pentru Vitesco Technologies

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top