Contract de peste 1 miliard de euro pentru Vitesco Technologies

Compania Vitesco Technologies, prezentă și în România, a câștigat un contract în valoare de peste 1 miliard de euro de la un important producător auto nord-american.
Vitesco Technologies

În baza contractului cu un producător de vehicule al cărui nume nu a fost dezvăluit, Vitesco Technologies va furniza câteva milioane de invertoare de 800 de volți pentru vehicule electrice.

„Am fost printre primii producători de componente auto care s-au concentrat ferm pe mobilitatea electrică. Cele mai recente comenzi primite susțin această abordare consecventă. Urmăm un plan clar care ne va conduce în misiunea de a oferi mobilitate curată, fără emisii”, a declarat Andreas Wolf, CEO al Vitesco Technologies.

Conform acestuia, numai în ultimul trimestru al anului 2021 comenzile primite pentru componente de electrificare a mașinilor au totalizat peste două miliarde de euro. Alături de comanda majoră sosită acum din America de Nord, Vitesco Technologies a încheiat contracte, fiecare în valoare de câteva sute de milioane de euro, și cu un producător auto chinez și unul japonez.

„Ne concentrăm deplin pe platforme globale, scalabile, pentru vehicule electrificate. Aici are loc creșterea și, de asemenea, există un potențial real pentru mobilitate durabilă și tot mai neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Ultimele comenzi dovedesc clar acest lucru. Electrificarea sistemelor de propulsie auto progresează mai repede ca niciodată − iar Vitesco Technologies se numără printre principalii promotori și beneficiari ai aceastei tendințe globale”, consideră Thomas Stierle, membru al comitetului executiv al Vitesco Technologies.

Vitesco Technologies, companie prezentă și în România

Compania Vitesco Technologies nu este altceva decât fosta divizie Powertrain a grupului german Continental și a devenit prima parte a marelui furnizor de componente auto care și-a finalizat realinierea la un nou model de business devenind independentă în 2019.

Transformarea fostei divizii Powertrain a Continental într-o companie independentă a fost determinată de schimbările rapide de pe piața mașinilor electrice.

Activitățile companiei includ activități care implică sisteme de propulsie hibride și electrice, precum și toate activitățile legate de baterie. Compania este unul dintre puținii furnizori de sisteme care oferă o electrificare completă a sistemului de propulsie precum sistemul de 48 de volți și soluțiile hibride integrate pentru sistemele de transmisie și punți, transmisii complet electrice, combinate cu sisteme electronice de putere și de încărcare foarte eficiente și un sistem de gestionare a bateriilor optimizat prin gestionarea inteligentă a energiei și a temperaturii.

Compania are peste 50 de locații de producție și inginerie în întreaga lume și are peste 40.000 de angajați. Sediul său central este la Regensburg.

În România, Vitesco Technologies are centre de inginerie la Timișoara, Sibiu și Iași, precum și o fabrică lângă Brașov, la Ghimbav.

– Primul Mini Electric dedicat competițiilor sportive este pregătit în România
– Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021

Adaugati comentariu