Viteză maximă de 30 km/oră în Paris

Capitala Franței va adopta o nouă regulă pentru automobiliști: viteza maximă pe majoritatea străzilor din Paris va fi limitată la 30 km/oră începând cu data de 30 august.

Paris, capitala Franței, va adopta o viteză maximă de 30 km/oră pe majoritatea străzilor începând cu data de 30 august. Este una din promisiunile actualului primar, Anne Hidalgo, care își dorește o mobilitate durabilă.

Limită de viteză: 30 km/oră

Noua regulă se va aplica pentru toti participanții la trafic. Vor exista excepții doar pe câteva bulevarde principale (Champs Elysees, boulevard de Grand-Armee, boulevard Foch) și pe Peripherique, șoseaua de centură ce înconjoară Parisul. Autoritățile spun că limitarea vitezei maxime în oraș va reduce zgomotul și poluarea. Noua măsură a stârnit deja un val de proteste, mai ales din partea taximetriștilor și a furnizorilor de servicii din Paris, care spun că nu vor mai putea ajunge în timp util la destinație.

Primăria Parisului încurajează utilizarea bicicletelor. ”Trebuie să-i protejăm pe cei mai vulnerabili: pietoni, biciclişti, copii şi vârstnici”, a adăugat David Belliard, consilier pentru transporturi, care a reamintit că „oraşul cu 30 km pe oră” a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Anne Hidalgo, care, în iunie 2020, a fost reconfirmată la cârma capitalei.

Parisul nu este prima mare aglomerare urbană din Franța care trece la o viteză maximă de 30 km/oră. Orașe ca Grenoble, Lille sau Nantes au adoptat deja această măsură.

Via Le Figaro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top