Viteză maximă de 30 km/oră în Paris

Capitala Franței va adopta o nouă regulă pentru automobiliști: viteza maximă pe majoritatea străzilor din Paris va fi limitată la 30 km/oră începând cu data de 30 august.

Paris, capitala Franței, va adopta o viteză maximă de 30 km/oră pe majoritatea străzilor începând cu data de 30 august. Este una din promisiunile actualului primar, Anne Hidalgo, care își dorește o mobilitate durabilă.

Limită de viteză: 30 km/oră

Noua regulă se va aplica pentru toti participanții la trafic. Vor exista excepții doar pe câteva bulevarde principale (Champs Elysees, boulevard de Grand-Armee, boulevard Foch) și pe Peripherique, șoseaua de centură ce înconjoară Parisul. Autoritățile spun că limitarea vitezei maxime în oraș va reduce zgomotul și poluarea. Noua măsură a stârnit deja un val de proteste, mai ales din partea taximetriștilor și a furnizorilor de servicii din Paris, care spun că nu vor mai putea ajunge în timp util la destinație.

Primăria Parisului încurajează utilizarea bicicletelor. ”Trebuie să-i protejăm pe cei mai vulnerabili: pietoni, biciclişti, copii şi vârstnici”, a adăugat David Belliard, consilier pentru transporturi, care a reamintit că „oraşul cu 30 km pe oră” a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Anne Hidalgo, care, în iunie 2020, a fost reconfirmată la cârma capitalei.

Parisul nu este prima mare aglomerare urbană din Franța care trece la o viteză maximă de 30 km/oră. Orașe ca Grenoble, Lille sau Nantes au adoptat deja această măsură.

Via Le Figaro

Adaugati comentariu