Vitronic Enforcement Trailer: adio vitezomani!

Vitronic Enforcement Trailer radar

Germania, țara contrastelor: autostrăzile fără restricții de viteză sunt de-acum contrabalansate de inventarea celui mai performant radar de pe piață. Numele lui: Vitronic Enforcement Trailer. Performanțele lui: spectaculoase!

Probabil cea mai mare teamă a șoferilor de pretutindeni este ”întâlnirea” cu echipajele poliției. Și cum fiecare dintre noi a depășit, măcar o dată, limita de viteză, nu-i de mirare că imaginea polițistului cu ”pistolul” îi provoacă frisoane. De-acum, însă, această imagine pare a deveni istorie. Nemții scot pe piață un radar infailibil: ușor de montat, indestructibil, performant, cu autonomie mare și conectivitate wi-fi. Nu sună prea încurajator și arată precum o combinație nefericită între un tomberon de gunoi și un luptător din armata imperială a lui Darth Vader.

Vitronic Enforcement Trailer radar

Vitronic Enforcement Trailer este, în esență, un radar într-o remorcă. El este tractat până la locul de amplasare și așezat pe poziție cu ajutorul motorului de care dispune. Apoi, toate elementele ”vulnerabile” sunt protejate: roțile sunt ascunse sub șasiu, stopurile și plăcuța de înmatriculare se demontează, iar o piesă de protecție acoperă mecanismul de tractare.

Rămâne, astfel, un ”tanc” greu de 1250 kg, care-a fost instalat în 30 de minute, de către o singură persoană, și care, timp de 5 zile, va trimite fotografii cu vitezomani către serverul poliției, via Wi-Fi. Și asta, pentru că acumulatorii interni au suficientă energie pentru a permite funcționarea fără alte surse de curent.

Nemții spun că sistemul este imposibil de vandalizat. Eu, român prin născare,  am văzut fereastra prin care filmează: un spray cu vopsea ar rezolva rapid problema. Cine știe, poate breșa din sistem va fi remediată cu ocazia primului facelift.

Sursa: Vitronic

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top