Volanul BMW va avea o formă specială. Cum va arăta?

BMW iNext, BMW i4, BMW iX3 (4)

Volanul BMW va avea o formă specială, care va asigura un acces mai ușor în mașină și o vizibilitate mai bună asupra instrumentarului de bord. Primul model care va primi noul volan va fi BMW iNEXT.

Prezentat în toamna anului trecut sub forma unui concept, BMW iNEXT, cu funcții de rulare autonomă, va permite șoferului să preia activ comanda în orice moment. Și o va putea face cu ajutorul noului volan poligonal, parte integrantă a cabinei avangardiste a viitorului iNEXT. Modelul va ajunge pe piață începând cu 2021.

BMW iNext volan

Volanul reprezintă începutul unei noi ere în mobilitate, o eră a condusului foarte automatizat. Unitatea prezintă o secțiune inferioară și superioară aplatizate, iar colțurile vor fi rotunjite pentru o priză ideală. Cei de la BMW susțin că această geometrie permite trecerea facilă de la condusul foarte automatizat la condusul activ, pentru că, atunci când conducătorul preia din nou controlul, acesta poate identifica instantaneu unghiul direcției, pentru a-și continua călătoria sigur și confortabil.

Volanul integrează fibre optice în secțiunile laterale, care emit semnale luminoase pentru a-l informa pe cel aflat în scaunul șoferului în privința disponibilății funcțiilor de condus. Aceleași sectoare indică necesitatea preluării controlului activ al mașinii de către șofer.

Forma geometrică aparte, cu secțiunile superioară și inferioară aplatizate, permite accesul mult mai facil în scaunul șoferului și confortul la bord, mai ales pe durata călătoriilor lungi.  În plus, volanul poligonal permite o vizibilitate mai bună asupra instrumentarului de bord.

Adaugati comentariu