Volkswagen ar putea elimina modelul Passat din oferta europeană

Noul Volkswagen Passat (37)

Conform unor informații neoficiale, Volkswagen are în plan eliminarea modelului Passat din oferta pentru piețele europene și cele nord-americane.

Daca informațiile se confirmă, Volkswagen ar putea renunța la Passat începând cu anul 2023. Motivele eliminării modelului de clasă medie sunt vânzările slabe și renunțarea la construcția unei uzine VW în Turcia.

Însă, Volkswagen va păstra modelul Passat Variant (break) care va primi o nouă generație. Această variantă va fi construită la uzina Volkswagen din Bratislava, Slovacia.

Volkswagen Passat Variant R-Line Edition va fi lansat la Geneva

Informațiile au fost prezentate de publicația Automotive News care spune că actuala generație Passat, produsă la uzina germană din Emden este ultima. După terminarea ciclului de producție în 2023, Passat ar urma să fie eliminat din producție, iar uzina de la Emden va fi modernizată pentru producția de modele electrice.

Modelul Passat a înregistrat scăderi constante în clasamentele de vânzări. Dacă în 2016, Passat înregistra aproximativ 200.000 de exemplare vândute în Europa, în 2019 cifra a scăzut la 125.000, iar în acest an, Passat are doar 88.000 de exemplare comercializate în primele 10 luni.

Via Motor1, Automotive News

Adaugati comentariu