Volkswagen Golf R Plus – va urma o versiune și mai puternică?

VW Golf R autoexpert.ro

Cel mai puternic Golf de serie este, actualmente, versiunea R. Aceasta produce 320 CP dintr-un motor de 2.0 litri. Dar o anumită informație ne indică o posibilă viitoare versiune și mai puternică, care ar putea purta numele Golf R Plus.

Fani ai compactei germane, vi se pregătește ceva! Și e clar că nu sunteți puțini, din moment ce Golf este cel mai de succes hatch compact din Europa.

➡ Citește aici testul cu VW Golf 8 💡

 

Golf R Plus autoexpert.ro

Conform Manualului Utilizatorului care vine cu exemplarele vândute în Regatul Unit, va mai exista o versiune mai puternică decât actualul R, care dezvoltă 320 CP. Aceasta va produce 333 CP, folosind același motor 2.0 TSI ai modelului R. Nu se știe care va fi numele acestei versiuni de performanță, dar ar putea fi Golf R Plus.

Golf R Plus: realitate?

E clar că este o versiune care va fi produsă, pentru că motorul are cod dedicat (DNFF), așa cum apare la minutul 3:40 din clipul de mai jos. Versiunea R are codul DNFG. De asemenea, este probabil ca Volkswagen să vândă pe mai multe piețe noua versiune.

În afară de puterea crescută cu 13 cai și de cuplul maxim de 420 Nm, identic cu al versiunii R, nu sunt cunoscute alte detalii legate de viitoare variantă. Nu se știe dacă va exista un kit exterior personalizat, sau dacă se va păstra aspectul actualului vârf de gamă.

➡ Acesta este VW Golf R! 💡

Deja Golf R este mai rapid în linie dreaptă decât Civic Type-R, însă numai datorită tracțiunii integrale, care asigură aderență mai bună în primele zeci de metri de demaraj. A apărut și un mod de conducere numit Drift, care se bazează pe un nou diferențial spate. Acesta poate transmite întreg cuplul doar roții din exterior, producând derapajul punții. Garda la sol este mai mică cu 2 cm decât la Golful civil.

Golf R vine standard cu transmisie manuală cu 6 rapoarte, însă poate fi comandat și cu DSG7, cu dublu ambreiaj.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top