Volkswagen Golf R Variant: informații și fotografii oficiale

Volkswagen mărește gama performantului model Golf R prin adăugarea unei versiuni Variant ce oferă mai mult spațiu pentru pasageri și bagaje.

Se cunoaște apetitul piețe germane pentru automobile de tip break, iar Volkswagen a decis să ofere peformantul Golf R VIII în versiune Variant. La fel ca și versiunea hatchback, puterea este tot de 320 CP oferiți de motorul 2.0 TSI.

Volkswagen Golf R Variant

Varianta break a modelului Volkswagen Golf R este mai lungă și mai grea față de hatchback, cântarul înregistrând cu 79 kilograme mai mult. Performanțele nu sunt afectate semnificativ, accelerația de la 0 la 100 km/oră efectundu-se în 4.9 secunde, cu doar 0.2 secunde mai lent față de hatchback. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/oră.

Pentru cei care vor un Golf R Variant mai rapid, pot opta pentru pachetul R Performance ce include jante de 19 inch și crește viteza maximă la 270 km/oră. Golf R Variant este mult mai practic față de versiunea hatchback având un portbagaj cu un volum de încărcare de 611 litri. Prin rabatarea banchetei, volum poate crește la 1642 litri.

Cockpitul este identic cu cel al modelului hatchback cu cinci portiere, cu două ecran digitale, scaune sport și ornamente în stilul fibrei de carbon. Noul model Volkswagen Golf R Variant va debuta pe piața din Germania la jumătatea lunii august.

Via Volkswagen

 

Adaugati comentariu