Volkswagen ID.7: primele imagini cu noul model camuflat

Volkswagen a publicat primele imagini cu noul său model electric sedan ID.7. Prototipul camuflat a fost prezentat la CES 2023 și va deveni un rival direct pentru Tesla Model 3.

Noul model din familia de modele electrice VW ID era cunoscut anterior sub numele conceptului Aero B. Va intra în gamă sub numele oficial de Volkswagen ID.7 și va fi disponibil ca sedan cu hayon (liftback) și, ulterior, în versiune break.

Este al șaselea model electric din gama ID și va deveni, în timp, singurul model oferit de Volkswagen în segmentul D al pieței europene. Germanii mai au în gamă modelele Arteon și Passat. Oficialii Volkswagen spun să modelele sedan sunt în declin, chiar și pe piețele unde erau cândva preferate (China, de exemplu).

Volkswagen ID.7

Noul ID.7 utilizează platforma MEB și va avea 4940 mm lungime, 1859 mm lățime și 1529 mm înălțime. Ampatamentul este de 2969 mm, identic cu cel al modelului ID.Buzz. Noul ID.7 este, astfel, mai lung față de actualele modele Arteon și Passat. Primele imagini au fost prezentate la Consumer Electronics Show în Las Vegas, dar protitipul expus este camuflat. O dezvăluire completă va avea loc în al doilea trimestru din 2023, urmând ca vânzările să înceapă spre finalul anului.

Camuflajul folosit de către constructorul german este unul high tech și este electroluminescent. 40 de straturi de vopsea au fost aplicate, iar anumite zone ale mașinii pot fi iluminate.

În ceea ce privește partea tehnică, Volkswagen a confirmat doar autonomia WLTP care va fi de aproximativ 700 kilometri. Acesta lucru înseamnă că noul model va folosi o baterie mai mare față de cea utilizată acum (77 kWh) de modelele din familia ID.

La interior se remarcă o serie de îmbunătățiri față de actualele modele electrice VW. Sistemul infotainment a fost îmbunătățit, ecranul central are 15 inchi, iar elementele de control pentru climatizare sunt acum lângă ecranul central.

Noul Volkswagen ID.7 va fi construit la uzina grupului german din Emden alături de modelului ID.4. Modelele destinate pieței din China vor fi construite local.

Via Volkswagen

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top