Volkswagen ID.Buzz a intrat în producția de serie

Volkswagen anunță intrarea în producția de serie a modelului electric ID.Buzz. Primele exemplare vor fi livrate în Europa în această toamnă.

ID.Buzz, van-ul electric cu tentă retro de la Volkswagen a intrat în producția de serie la uzina grupului VW din Hanovra, Germania. Uzina a fost modernizată, iar 4000 de angajați au fost instruiți pentru asamblarea noului model electric.

Volkswagen ID.Buzz în producția de serie

Succesor al celebrului Bulli, Volkswagen ID.Buzz este un model electric ce utilizează platforma MEB, comună cu cea a modelelor ID.3 sau ID.4. Noul model a fost anunțat încă din 2017 sub forma unui concept expus la Salonul Auto de la Detroit.

Noul model electric este disponibil în două variante: ID.Buzz și ID.Buzz Cargo. Modelul utilizează un singur motor electric amplasat pe puntea spate ce oferă 204 CP și o baterie de 77 kWh. Noile ID.Buzz și ID.Buzz Cargo au o lungime de 4712 mm, 1985 mm lățime, 1937 mm înalțime (+10 mm pentru varianta Cargo) și un ampatament de 2988 mm. Pe piața din Germania, prețurile pentru versiunea de pasageri încep de la 56.600 euro.

Via Volkswagen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top