Volkswagen ID.Buzz are deja peste 20.000 de comenzi

Modelul electric Volkswagen ID.Buzz se bucură de un succes aparte, constructorul german spunând că a înregistrat peste 20.000 de comenzi.

Modelul electric cu design retro, Volkswagen ID.Buzz, are trecere la clienții mărcii. Succesorul clasicului Volkswagen Bulli a acumulat peste 20.000 comenzi, cererea depășind capacitatea de producție a germanilor.

Volkswagen ID.Buzz

„Chiar și înainte de lansarea în showroom-uri, încă de la începutul vânzărilor în avans, am reușit deja să vindem peste 20.000 de exemplare ale lui ID Buzz”, a declarat Lars Krause, membru al Consiliului de Administrație din cadrul Volkswagen Commercial Vehicles.

„Odată cu disponibilitatea modelului în showroom-uri, ne așteptăm la o nouă creștere a cererii”, a adăugat acesta.

Volkswagen ID.BUZZ Mall Baneasa autoexpert.ro

Volkswagen ID.Buzz a intrat în producția de serie în luna iunie la uzina de la Hanovra, unitate special modernizată pentru producția noului model electric. Capacitatea uzinei din Germania este de 15.000 unități în anul 2022, dar Volkswagen plănuiește creșterea producției în viitorul apropiat. ID.Buzz utilizează platforma MEB, comună cu cea a modelelor ID.3 sau ID.4. Noul model a fost anunțat încă din 2017 sub forma unui concept expus la Salonul Auto de la Detroit.

Noul model electric este disponibil în două variante: ID.Buzz și ID.Buzz Cargo. Modelul utilizează un singur motor electric amplasat pe puntea spate ce oferă 204 CP și o baterie de 77 kWh. Noile ID.Buzz și ID.Buzz Cargo au o lungime de 4712 mm, 1985 mm lățime, 1937 mm înalțime (+10 mm pentru varianta Cargo) și un ampatament de 2988 mm.

Via InsideEVs.com

Adaugati comentariu