Volkswagen ID.Buzz: informații și fotografii oficiale

Așteptarea a luat sfârșit: noul model electric Volkswagen ID.Buzz a fost dezvăluit oficial în două versiuni: una dedicată pasagerilor și una cargo.

Mult așteptata versiune de serie a modelului Volkswagen ID.Buzz a fost lansată oficial, la cinci ani de la prezentarea conceptului care reinterpreta legenda modelului Bulli la Salonul Auto de la Detroit din 2017.

Volkswagen ID.Buzz

Noul VW ID.Buzz va fi produs în aceeași uzină de la Hanovra, alături de noul model Volkswagen Multivan. Noul ID.Buzz este cel mai recent model electric din familia ID, ce utilizează platforma MEB.

Noul model va fi disponibil în curând pentru comandă în două variante: ID.Buzz și ID.Buzz Cargo. Modelul folosește același motor electric utilizat și de celelalte modele din familia ID. Acesta este amplasat pe puntea spate și oferă 204 CP. Bateria folosită are o capacitate de 77 kWh. Volkswagen nu a comunicat autonomia pentru noul model electric. Modelul suportă încărcări la stații rapide DC de până la 170 kW, caz în care o încărcare de la 5 la 80% durează 30 minute. La stațiile AC, noul ID.Buzz poate primi maxim 11 kW.

Noile ID.Buzz și ID.Buzz Cargo au o lungime de 4712 mm, 1985 mm lățime, 1937 mm înalțime (+10 mm pentru varianta Cargo) și un ampatament de 2988 mm.

Noul model electric nu folosește materiale sustenabile sau reciclate la interior. Volanul este îmbrăcat în poliuretan care imită pielea naturală, iar scaunele sunt tapițate cu un material textil care au în componență 72% materiale reciclate.

Volkswagen ID.Buzz și ID.Buzz Cargo va ajunge în showroom-urile mărcii în toamna anului 2022. Listele de comenzi vor fi deschise în luna mai.

Via Volkswagen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top