Volkswagen ID R Pikes Peak e mașina cu care nemții vor să doboare recordul de viteză pentru electrice

Volkswagen ID R Pikes Peak

Aceasta este mașian cu care Volkswagen vrea să doboare recordul de viteză pentru mașini electrice în legendara cursă Pikes Peak din Colorado. Volkswagen ID R Pikes Peak a fost prezentat în cadrul unui eveniment la Alès, în Franța.

Începe o nouă eră pentru Volkswagen în motorsport. Grupul german a dezvăluit supercar-ul sport electric, ID R Pikes Peak, care va alerga în Colorado Springs pe 24 iunie. Volkswagen ID R Pikes Peak este pus în mișcare de două motoare electrice, câte unu pe fiecare punte. Mașina are 680 de cai putere și un cuplu de 650 Nm, cântărește doar 1,100 kilograme și are nevoie de numai 2,25 de secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.

Obiectivul este de a doborî recordul de 8:57.118 minute deținut de o mașină electrică în “Cursa către nori”. Cel mai bun timp de până acum este trecut în contul lui Rhys Miller din Noua Zeelandă. La general, recordul îi aparține legendarului Sebastian Loeb, cu un Peugeot cu 875 de cai putere.

Volkswagen ID R Pikes Peak

“Implicarea Volkswagen în competiția Pikes Peak nu doar stabilește noi tendințe în motorsport, ci are și o semnificație simbolică”, spune Dr. Frank Welsch, membru în Consiliul de Administrație de la Volkswagen. “Clienții noștri au beneficiat întotdeauna de ceea ce noi am descoperit în sporturile cu motor și ne așteptăm să folosim aceste descoperiri în dezvoltarea viitoarelor modele ID. Cursa de la Pikes Peak va fi un test teribil de greu pentru sistemul de rulare electrică.”

Provocarea principală a echipei care a dezvoltat ID R Pikes Peak a fost să găsească echilibrul perfect între capacitatea bateriei și greutatea mașinii. Atenția maximă nu a fost acordată performanțelor maxime, așa cum se întâmplă de obicei în sporturile pe motor. Prototipul pentru Pikes Peak poartă, în denumirea sa, două indicative care garantează calitatea. “R” confirmă că este o mașină ultra-performantă, iar ID este, de acum, simbolul mobilității electrice.

Volkswagen ID R Pikes Peak

Mașina vine cu sistem de recuperare a energiei la frânare, transformând-o în electricitate pentruu alimentarea bateriei. Pilotul francez Romain Dumas tebuie să gestioneze corect resursele pe ruta de 19,99 de kilometri. Acesta are în palmares trei victorii la Pikes Peak și două în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Startul în cursă se va lua la o altitudine de 2.892 m și, după 156 de viraje, mașinile vor trece linia de sosire la 4.302 m altitudine, la temperaturi sub zero grade, deși competiția are loc în plină vară.

Adaugati comentariu