Volkswagen ID Roomzz: versiunea de serie va fi dedicată pieței din China

VW ID RoomZZ

Volkswagen va produce o versiune de serie a modelului ID Roomzz, dar modelul electric va fi destinat pentru început doar pieței din China.

Conceptul Volkswagen ID Roomzz afost prezentat la Salonul Auto de la Shanghai din 2019, anunțând un SUV electric cu șapte locuri. Conceptul prelua liniile de design ale modelului ID.4, dar folosea portiere culisante pentru locurile din spate.

Volkswagen ID Roomzz (16)

La interior, nteriorul conceptului poate fi personalizat în funcție de preferințele ocupanților și de modul de rulare selectat. Astfel, în modul automat, scaunele individuale se pot roti spre interior pentru a facilita comunicarea și pentru a crea o atmosferă tipică unui lounge.

O versiune de serie ar putea fi lansată anul următor, dar cel mai probabil aceasta va fi destinată exclusiv pieței din China.

Volkswagen ID Roomzz (11)

Modelul de serie bazat pe conceptul VW ID Roomzz va folosi platforma MEB a grupului german ce este utilizată și de modelele Volkswagen ID.3 și ID.4.

Conceptul de la Shanghai folosea două motoarele electrice cu o putere totală de 306 CP. Pentru stocarea energiei electrice era folosită o baterie de 82 kWh ce îi oferă o autonomie de 450 kiloometri (WLTP). Conceptul ID Roomzz poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.6 secunde, iar viteza maximă este de 180km/oră.

Via Autocar

Adaugati comentariu