Volkswagen Nivus: SUV-ul coupe bazat pe actualul T-Cross va fi lansat în curând în Brazilia

Gama de SUV-uri Volkswagen se va îmbogății cu un nou membru. Botezat Nivus, acesta va fi lansat inițial în America de Sud, urmând a ajunge în Europa în 2021.

Volkswagen va adăuga în gama sa de SUV-uri un nou model coupe de clasă mică. Numit Volkswagen Nivus, acesta este bazat pe actualul model T-Cross și va fi inițial lansat în Brazilia. În Europa, noul model va sosi în 2021, dar este neclar dacă va păstra numele Nivus sau va primi un nume în stilul modelelor europene.

Constructorul german se referă la noul model ca fiind un ”New Urban Coupe”, iar o primă imagine a fost difuzată în cadrul conferinței anuale cu presa.

Anterior a fost prezentat un teaser video ce prezintă interiorul noului model. Nivus folosește platforma MQB A0 din cadrul grupului VW. Pe piața sud-americană, noul model va folosi motorul TSI 1.0 ce dezvoltă 115 CP asociat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Versiunea de top va folosi același motor, dar în varianta de 128 CP asociată cu cutia automată DSG. Nu va exista versiune cu tracțiune integrală 4Motion.

VW a înregistrat denumirile comerciale T-Sport, T-Coupe și T-Go.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top