Volkswagen Nivus va fi lansat și în Europa în 2022

Cel mai mic SUV coupe din gama Volkswagen va fi lansat și pe piața europeană la finalul anului 2021, început de 2022, spune presa germană.

Volkswagen Nivus, un SUV coupe de clasă mică ce împarte platforma cu actualul model T-Cross va fi lansat pentru început pe piețele din America Latină, Brazilia fiind probabil prima țară care va primi noul model.

Modelul va fi produs la uzina Volkswagen din Anchieta, Brazilia. Presa germană spune că Novus va fi lansat ulterior și pe piața europeană, undeva la finalul anului 2021, cu debut comercial în 2022. Pentru producția europeană a noului model va fi responsabilă uzina Volkswagen de la Pamplona, Spania, unde în acest moment este produs modelul T-Cross.

Cel mai probil denumirea Nivus nu va fi păstrată pentru versiunea europeană a modelului SUV Coupe. Volkswagen va adopta un nume cu particula T, așa cum și-a botezat modelele SUV de clasă mică și compactă. O denumirea probabilă va fi cea de Volkswagen T-Sport.

Nivus folosește platforma MQB A0, comună cu modelele T-Cross, Audi A1, Audi Q2, Seat Arona, Seat Ibiza și Skoda Scala.

Pe piața din Brazilia, clienții vor putea alege motorul 1.0 de 115 CP asociat cu o cutie de viteze cu șase trepte, sau 1.0 128 CP și cutie de viteze automată cu șase trepte. Nu există versiune cu tracțiune integrală 4Motion.

via ams

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top