Volkswagen plănuiește redeschiderea parțială a uzinei din Pamplona

Noul Volkswagen T-Cross

Volkswagen vrea să reia producția la uzina sa din orașul Pamplona, Spania începând cu data de 20 aprilie.

Uzina Volkswagen din Pamplona, Spania a fost închisă la jumătatea lunii martie din cauza răspândirii pandemiei de coronavirus. Oficialii mărcii germane vor să reia parția producția la Pamplona începând cu 20 aprilie.

Uzina Volkswagen Navarra de la Pamplona are 4.800 de angajați și este responasabilă cu producția modelelor Volkswagen Polo și Volkswagen T-Cross. În 2018, aici au fost produse 272.272 exemplare ale celor două modele.

Uzina de la Pamplona există din1965, fiind inițial deținută de Seat. Volkswagen a achiziționat unitatea de producție în 1990.

VW Polo

Lucrul ar putea fi reluat cu unul din cele trei schimburi pentru patru zile din săptămână, urmând ca din a doua săptămână de la reluarea producției să se treacă la două schimburi în funcție de disponibilitatea componentelor de la furnizori.

Toți lucrătorii vor purta măști de protecție și mânuși, iar uzina va fi dezinfectată constant.

Kia este singurul producător auto care a reluat producția la uzina sa din Zilina, Slovacia. Restul fabricililor auto din Europa sunt momentan închise. Grupul francez PSA plănuiește redeschiderea uzinei de la Trnava, Slovacia pe 13 aprilie, iar FCA vrea să reia producția la uzina Melfi din Italia pe 14 aprilie.

via Automotive News

Adaugati comentariu