Volkswagen poate construi 50 de milioane de mașini electrice. Cum e posibil?

mașini electrice Volkswagen

Volkswagen poate construi 50 de milioane de mașini electrice. Este declarația făcută de șeful Herbert Diess pentru publicația germană Automobilwoche. Diess anunță că Volkswagen și-a adjudecat deja bateriile necesare pentru numărul de mașini plănuit.

“Am cumpărat baterii pentru 50 de milioane de vehicule”, dezvăluie CEO-ul companiei, Herbert Diess. Volkswagen încearcă să facă față astfel cererii mari pe care o anticipează în viitorul foarte apropiat. Diess face publice și planurile companiei de a construi încă o uzină pentru asamblarea mașinilor cu emisii zero, iar aceasta ar putea să-și deschidă porțile în Statele Unite. Volkswagen ia în considerare și o alianță cu Ford.

50 de miliarde de euro a alocat Volkswagen achiziționării de baterii. Viitoarele electrice vor avea la bază platforma MEB (Modularer Elektrobaukasten) a Grupului german. Este platforma pe care se va construi întreaga familie electrică ID, primul fiind van-ul electric Buzz, care va vedea lumina zilei la uzina de la Hanovra.

50 de milioane de mașini cu propulsie convențională, construite de producătorii auto din cadrul grupului german, au avut la bază platforma MQB. Grupul Volkswagen a vândut 10,7 milioane de vehicule în 2017. Nemții aleargă după cifre și mai impresionante și cred că au un as în mânecă: o mașină electrică low cost, cu un preț de pornire sub 20.000 de euro.

Adaugati comentariu