Volkswagen reia livrările pentru Golf 8 după ce a remediat problemele software

Noul Volkswagen Golf (16)

Volkswagen a anunțat reluarea livrărilor pentru modelul Golf 8. Acestea au fost suspendate după ce o serie de probleme software împiedicau folosirea sistemului pentru efectuarea automată a unui apel de urgență.

Volkswagen a oprit livrările modelului compact Golf în luna mai după ce a constatat că o serie de exemplare prezintă o problemă de software. Problema a fost detectată în cadrul controalelor interne și afecta sistemul ce efectuează automat un apel de urgență în cazul unui accident.

”În urma unei investigații interne, am determiat că anumite exemplare din gama noului Golf 8 pot prezenta transmisii de date defectuoase cauzate de probleme de software ale unității de conectivitate online (OCU3). Ca rezultat, funcționalitate sistemului eCall/ apel de urgență nu poate fi garantată.”

VW a rezolvat problema, iar livrările noului model Golf au fost reluate. Aceleași probleme de soft au afectat și producția modelului Skoda Octavia ce folosește o platformă comună cu modelul german. Alte modele din grupul VW ce folosesc platforma MQB Evo sunt și Seat Leon și Audi A3.

Test drive Volkswagen Golf 8

Via Autocar

Adaugati comentariu