Volkswagen testează un wallbox DC de 22 kW pentru încărcarea mașinilor electrice

Volkswagen a anunțat că a intrat în ultima fază de testare pentru un wallbox ce va permite încărcarea mașinilor electrice cu 22 kW DC, o premieră pe piața sistemelor de încărcare casnice.

În general soluțiile pentru încărcarea acasă a mașinilor electrice sunt wallbox-uri cu curent alternativ ce oferă maxim 11 kW.

Volkswagen are în ofertă modelele ID.Charger, ID.Charger Connect și ID.Charger Pro, dar aceste sisteme oferă maxim 11 kW AC în funcție de infrastructura folosită de client la locul instalării.

Volkswagen vrea să ofere un nou tip de charger pentru utilizare casnică. Noul sistem va permite încărcarea cu curent continuu de până la 22 kW folosind portul CCS al mașinii. Noul sistem va permite încărcarea mașinii într-un timp mai scurt.

“Spre deosebire de sistemele bazate pe curent alternativ, mașina este încărcată independent de chargerul onboard care limitează capacitatea de încărcare. Pe de altă parte, încărcarea cu curent continuu poate determina o scădere semnificativă a timpului de încărcare”, spun oficialii Volkswagen.

Sistemele sunt testate pentru început în cadrul uzinelor Volkswagen. În mod normal, încărcarea DC este disponibilă doar la stațiile de încărcare, iar vitezele încep de la 50 kW. Sistemul propus de Volkswagen va permite o încărcare mai eficientă acasă.

Via Volkswagen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top