Volkswagen Touran a împlinit 20 de ani de la debut

VW Touran 20 ani autoexpert.ro

Modelul german Volkswagen Touran a împlinit 20 de ani de la lansare. Monovolumul VW a fost comercializat în 2.6 milioane de exemplare.

Volkswagen Touran a fost lansat în 14 martie 2003 ca un MPV dedicat familiilor. Avea să aibă succes aproape imediat, germanii comercializând peste 2.6 milioane de exemplare ale modelului Touran de-a lungul a două generații.

VW Touran 20 ani autoexpert.ro

Volkswagen Touran – 20 de ani de la lansare

A doua generație a debutat în 2015, fiind primul MPV dezvoltat pe platforma Modular Transverse Matrix (MQB).  Touran primea astfel și o serie de sisteme de asistență active ca Active Cruise Control, Emergency Braking Assist, Lane Assist și Side Assist. Gama de propulsoare a fost și ea îmbunătățită și eficientizată, din ofertă făcând parte și propulsorul 1.5 TSI evo2 de 150 CP.

VW Touran 20 ani autoexpert.ro

Volkswagen Touran poate transporta până la șapte pasageri, iar locurile pot fi pliate sau scoase din mașină dacă nu este nevoie de ele. Această modularitate l-a făcut popular printre clienții cu familii numeroase. Trei scaune de copil pot fi amplasate pe banchetă, de exemplu. Spațiul de încărcare poate ajunge până la 1980 litri, dacă rabatăm două dintre cele trei rânduri de scaune.

În ciuda scăderii în popularitate a modelelor cu caroserie monovolum, modelul Volkswagen Touran este încă în oferta germanilor.

Test Volkswagen Touran 2.0 TDI

Via Volkswagen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top