Volvo Concept Recharge anunță viitoarele modele electrice ale mărcii suedeze

Volvo Concept Recharge

Volvo a publicat o serie de imagini cu Concept Recharge, un studiu de design ce anunță viitoarea generație de modele electrice ale producătrului suedez.

Volvo se pregătește pentru un viitor electric al automobilului. Cu o gamă deja electrificată, Volvo și-a asumat faptul că va produce exclusiv modele electrice până în anul 2030.

Primul model electric al mărcii, SUV-ul XC40 Recharge P8 a fost lansat la finalul anului 2019. Producția SUV-ului electric a început, însă, la finalul anului trecut. Primul model electric produs de marca din Suedia folosește două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, ce sunt alimentate de o baterie de 75 kWh. Puterea totală a sistemului electric este de 408 CP.

Volvo Concept Recharge

Volvo Concept Recharge

Pe lângă tranziția tehnică, compania suedeză spune că automobil electric va aduce și o schimbare semnificativă în modul cum sunt desenate automobilele. Designul viitoarelor automobile va fi diferit, iar Volvo ne arată cum vede acest viitor prin intermediul Concept Recharge.

Volvo Concept Recharge

Cu un design minimalist, conceptul prezentat de Volvo aduce o parte frontală fără clasicul calandru, blocurile optice înguste fiind integrate direct în caroserie, la fel ca și sigla reinterpretată a mărcii. Conceptul anunță și viitoarea generație a SUV-ului XC90, care va fi exclusiv electrică.

Noua generație de modele electrice va folosi o platformă dedicată cu podea perfect plată și baterii montate sub podea, ceea ce va permite un spațiu mai generos la interior.

Via Volvo

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top