Volvo va deveni o marcă exclusiv electrică până în 2030

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver - autoexpert.ro

După anunțul celor de la Jaguar că vor deveni o marcă 100% electrică, Volvo anunță astăzi că va face tranziția către o gamă exclusiv electrică până în anul 2030.

Marca suedeză Volvo a anunțat că va face tranziția către o gamă de modele full-electric până în anul 2030. De asemenea, vânzările de modele electrice vor fi făcute online. Anunțul Volvo vine înainte de lansarea celui de-al doilea model electric din gamă.

autoexpert.ro

Volvo – exclusiv modele electrice până în 2030

În 2019, marca suedeză deținută de grupul chinez Geely anunța că va deveni o marcă exclusiv electrică în 20 de ani. Însă cererea mare pentru primul model electric Volvo, XC40 Recharge i-au făcut pe suedezi să își regândească strategia și să accelereze electrificarea gamei.

Volvo Cars XC40 Recharge - autoexpert.ro

Primul model electric al mărcii, SUV-ul XC40 Recharge P8 a fost lansat la finalul anului 2019. Producția SUV-ului electric a început, însă, la finalul anului trecut. Primul model electric produs de marca din Suedia folosește două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, ce sunt alimentate de o baterie de 75 kWh. Puterea totală a sistemului electric este de 408 CP.

Un al doilea model electric va fi lansat astăzi, fiind descris ca o nouă versiune în seria 40.

Volvo va vinde modelele sale electrice online. Pentru a simplifica procesul de vânzare, Volvo va investi în platforme online și va trece la un sistem transparent de prețuri pentru produsele sale.

Via Volvo

Adaugati comentariu