Volvo EX90: lansare oficială în 9 noiembrie 2022

Volvo va adăuga un nou SUV electric în gamă începând cu data de 9 noiembrie 2022. Numit EX90, acesta este practic urmașul actualului SUV XC90.

Volvo va lansa un nou model complet electric în luna noiembrie. În data de 9 noiembrie, Volvo va prezentat oficial urmașul actualului SUV XC90, numit EX90. Noul SUV full-size va fi complet electric, iar constructorul suedez spune că noul model va dispune de sisteme de siguranță “fără precedent” pentru Volvo.

Volvo EX90 – SUV electric

Volvo nu a publicat nici măcar o imagine teaser a noului model, dar putem specula că acesta va avea un design evoluat, dar cu o siluetă familiară și similară cu a actualului XC90. O parte din elementele de design vor fi preluate de la conceptul Recharge (foto jos), un studiu de design prezentat în 2021. Cu un design minimalist, conceptul prezentat de Volvo aduce o parte frontală fără clasicul calandru, blocurile optice înguste fiind integrate direct în caroserie, la fel ca și sigla reinterpretată a mărcii.

Volvo EX90 va fi echipat cu senzori și camere de ultimă generație, dar și cu un sistem LiDAR. Oficialii companiei susțin că noile sisteme de siguranță vor contribui la reducerea cu până la 20% a numărului accidentelor grave.

Via Volvo

Adaugati comentariu