Volvo începe introducerea limitei maxime de viteză de 180km/h pe toate modele sale

Volvo limiteaza viteza maxima la 180km_h
Foto: Volvo
Volvo a început să introducă o limită de 180km/h, viteză maximă, pe toate modelele sale. Șeful Safety Center al companiei declară că acestă acțiune nu are rolul de a-i limita pe proprietari în vreun fel ci de a-i ajuta „să devină cei mai buni șoferi”, în ceea ce privește responsabilitatea.
Volvo limiteaza viteza maxima la 180km_h
Compania suedeză a anunțat introducerea noilor limite încă de anul trecut, ca parte a unei strategii mai largi în privința siguranței prin care urmărește reducerea la zero a deceselor din accidente rutiere. Până acum limitele erau setate între 185 și 250km/h.

Limitări de viteză suplimentare prin sistemul Care Key

Toate vehiculele Volvo vor avea de asemenea un nou sistem Care Key. Acesta va permite proprietarului să seteze diferite alte limite pentru vitezele de vârf ale vehiculului, între 50km/h și 180km/h.

Aceasta va permite de altfel proprietarilor care împrumută mașina membrilor familiei să evite ca aceștia să meargă peste o anumită limită de viteză.

Volvo începe introducerea limitei maxime de viteză de 180km/h
Malin Ekholm – Vice Președinte Volvo Safety Centre

„Considerăm că orice constructor auto este respponsabil de îmbunătățirea siguranței rutiere” a spus Malin Ekholm, Seful Volvo Cars Safety Centre.

180km/h este încă o limită mult peste cea legală

Limita de 180km/h depășește încă cu mult limita legală în aproape orice țară, dar spune Ekholm, intenția Volvo a fost de a oferi un exemplu și de a promova discuțiile în privința siguranței. „Am decis că nu există niciun motiv pentru care să se ruleze cu mai mult de 180km/h” a declarat Ekholm.

180km/h reprezintă încă o viteză foarte mare, astfel că nu se pune problema dispariției rulării cu viteză ridicată. Este doar o limitare. Toată lumea vorbește despre reducerea vitezelor și accelerării maxime, dar noi vrem să facem ceva ca să arătăm că suntem serioși.”

Ekholm a mai afirmat că imediat ce acest lucru a fost anunțat, reacția printre clienții Volvo, legată de limitarea vitezei maxime, a fost bine primită. „Majoritatea oamenilor au fost pozitivi spunându-ne că facem ceea ce trebuie.”

Reacții pozitive, dar și oameni sceptici

„Sunt și oameni sceptici, deoarece lupta cu aspectele comportamentului uman vine din modul cum subiectul viteză este conectat cu modul în care este programat creierul nostru. Nu suntem programați să înțelegem viteza la modul ei absolut.

Cum am putea realiza acest lucru într-un mod mai plăcut? Cum să echilibrăm libertatea de mișcare cu siguranța? Limitarea mai jos a vitezei maxime este primul pas în ceea ce trebuie să devină o viteză sigură – și a modului cum putem ajuta la menținerea ei.

Volvo limiteaza viteza maxima la 180km_h

Ca și constructor auto noi vrem să punem pe masă instrumentele pe care le avem, printre care și posibilitatea limitării vitezelor, și să-i facem astfel pe șoferi să devină cea mai bună versiune a lor în orice situație. Toată această strategie este despre cum să facem asta într-un mod care trebuie acceptat ca fiind de ajutor și care nu reprezintă o abordare de tip Big Brother” a comentat Ekholm.

Primul coupe Volvo aniversează 60 de ani

De asemenea Volvo are în vedere și problemele legate de distragerea atenției (utilizarea telefonului mobil) și intoxicări (droguri, alcool), având în vedere instalarea unui sistem de monitorizare a șoferului în viitorul apropiat.

Citște și:

Test comparativ Volvo XC40 vs Range Rover Evoque

Volvo Cars şi Dacia şi-au reluat parţial activitatea

 

 

 

 

Adaugati comentariu