Volvo P1800 Cyan: renașterea unui model legendar

Cyan, divizia ce se ocupă de automobilele de competiție din cadrul grupului Geely, a reinterpretat în stil restomod unul dintre cele mai legendare modele suedeze: Volvo P1800 Cyan.

La începutul lunii august, presa din Marea Britanie a surprins un prototip camuflat pe poligonul de testare Volvo de lângă Goteborg. Silueta era inconfundabilă: clasicul model Volvo P1800. Deși inițial s-a speculat despre o posibilă reinterpretare cu propulsie electrică, astăzi Volvo a publicat imaginile oficiale.

Noul Volvo P1800 Cyan este o reinterpretare modernă a clasicului coupe. Proiectula fost dezvoltat de Cyan Racing, divizia motorsport a grupului Geely, cei care au reușit să obțină trei titluri în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC).

Modelul va intra în producție de serie limitată spre finalul anului curent. Reinterpretarea modernă a modelului Volvo P1800 este un coupe ce cântărește doar 990 kg propulsat de un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri ce oferă 419 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu cinci trepte furnizată de Holinger.

”Am fi putut construi un Volvo P1800 electric cu cea mai nouă tehnologie, confort și lux. Dar nu asta ne-am dorit”, spune Christian Dahl, CEO și fondatorul Cyan Racing.

Caroseria clasică a fost redesenată fiind acum mai lată și poate găzdui roți mai mari. Fibra de carbon a fost folosită pentru mai multe elemente ale caroseriei. Suspensia este ajustabilă, iar modelul este echipat cu diferențial autoblocant.

Motorul a fost preluat de la modelul de curse Volvo S60 TC1, zona roșie a turometrului începând la 7.700 rpm.

Cyan nu a comunicat numărul de exemplare ce vor fi produse, dar prețul pentru Volvo P1800 Cyan este prohibitiv, un exemplar costând 500.000 dolari.

Modelul original Volvo P1800 a fost produs între 1961 și 1973 și a devenit faimos după apariția în serialul de televiziune Sfântul (The Saint) ce îl avea în rolul principal pe celebrul actor Roger Moore.

Via Cyan Racing

Adaugati comentariu