Volvo renunță la dezvoltarea de noi motoare diesel

Volvo XC60

Volvo va opri dezvoltarea de noi motorizări diesel, constructorul suedez urmând să pună accentul pe sistemele de propulsie alternative, electrice și hibride, în viitorul apropiat.

Decizia a fost confirmată chiar de CEO-ul companiei, Hakan Samuelsson, într-un interviu acordat cotidianului economic german Frankfurter Allgemeine Zeitung. Potrivit șefului Volvo, actualele versiuni diesel vor mai fi produse până în 2023.

Oficialul Volvo invocă rentabilitatea tot mai scăzută a acestor motorizări, costurile implicate de modificările tehnice necesare pentru reducerea constantă a nivelului de emisii poluante devenind tot mai ridicate. În medie, un motor diesel este cu aproximativ 1.300 euro mai costisitor decât un motor similar pe benzină.

Hakan Samuelsson își dorește ca Volvo să urmeze exemplul Tesla și să investească mai mult în vehicule cu emisii zero. Primul Volvo 100% electric va ajunge pe piață în 2019. „Tesla a reusit sa producă o mașină pentru care oamenii stau la coadă. In acest segment este loc și pentru Volvo. Vom lansa mai multe modele eco în următorii ani”, spune seful Volvo.

Interesant este că Volvo încă depinde foarte mult de succesul motoarelor diesel, pe piața din Europa peste 90% dintre exemplare XC90 comercializate anul trecut fiind alimentate cu motorină.

Adaugati comentariu