Volvo va utiliza plastic reciclat în mașinile sale începând cu 2025

Volvo XC60 plastic reciclat

Volvo va utiliza plastic reciclat în mașinile sale începând cu 2025

Un procent de 25% din plasticul folosit pentru automobilele Volvo va fi plastic reciclat, începând cu anul 2025, anunță constructorul suedez. Este încercarea companiei de a urma planul anti-poluare pus la cale de ONU.

Plastic reciclat, cum ar fi cel obținut din procesarea recipientelor de suc sau a plaselor de pescuit, va fi folosit pentru construirea bordului mașinilor sau pentru covorașe, fără să afecteze siguranța sau calitatea acestora. “Această măsură are sens din punct de vedere economic”, susține directorul diviziei de sustenabilitate de la Volvo, Stuart Templar.

Mai mult, Volvo se va orienta spre alegerea materialelor reciclabile la bordul mașinilor sale.

“Volvo se angajează să reducă impactul global asupra mediului”, spune Hakan Samuelsson, CEO la Volvo.

Compania auto se află deja în discuții cu producători de obiecte din plastic pentru a-și atinge scopul: acela ca cel puțin 25% din plasticul folosit la mașinile Volvo să fie plastic reciclat, începând cu 2025.

Volvo S60 renunță la motorul diesel

Volvo a vândut 570.000 de vehicule anul trecut. La ora actuală, aproximativ 5% dintre plasticele care se regăsesc la bord sunt obținute din materiale reciclate.

Cu ocazia Ocean Sumit, suedezii au prezentat la Goteborg un model XC60 T8 plug-in hybrid care arată exact ca modelul de serie, dar conține mai mult plastic reciclat. Mocheta, de exemplu, integrează fibre realizate din PET-uri. Scaune vechi au fost folosite pentru izolarea fonică a compartientului motor, iar plase de pescuit s-au utilizat în construcția tunelului median dintre șofer și pasagerul din față.

Organizația Națiunilor Unite salută strategia Volvo. Peste opt milioane de tone de plastic ajung anual în oceane.

În încercarea de a reduce efectele încălzirii globale, Volvo și-a anunțat și intenția de a electrifica toate familiile de modele până în 2019 și intenționează ca 50% din vânzările totale să fie trecute în contul mașinilor electrice până în anul 2025. În luna ianuarie a acestui an, uzina Volvo din Skovde, Suedia, a devenit primul centru de producție neutru din punct de vedere climatic

Adaugati comentariu