Volvo XC40 va fi prima mașină electrică a companiei

volvo-xc40 (15)

Volvo XC40 va fi primul vehicul electric produs de compania suedeză. Informația a fost confirmată de șeful diviziei de design de la Volvo, Thomas Ingenlath, cu ocazia prezentării noului S60.

Acesta anunță căă Volvo XC50 electric va fi prezentat la scurt timp după ce Polestar își lansează cel de-al doilea model, programat pentru anul viitor, care va purta denumirea “2”. XC40 electric va fi urmat de versiunea electrică a noii generații XC90, programat să intre în producție la uzina din Carolina de Sud, începând cu 2021.

Pentru moment, Volvo va construi doar versiuni electrice ale modelelor deja existente, fără a lansa modele noi exclusiv electrice.

“Nu mai este un secret că primul nostru vehicul electric este pe drum. Va veni la scurt timp după Polestar 2. Vom începe cu XC40, apoi, pas cu pas, vom lansa versiuni electrice pentru întreaga gamă de modele”, susține Ingenlath, care pune la îndoială planurile altor producători auto care construiesc mașini exclusiv electrice.

Test video Volvo XC40 D4 AWD

Volvo XC50 EV va fi urmat și de o versiune XC40 Plug-in Hybrid. Volvo speră ca în 2025, jumătate dintre mașinile vândute de companie să fie electrice. Constructorul nordic se angajează să producă o versiune electrificată pentru fiecare model din gamă până în 2019. Șeful departamentului de design spune că Volvo va apela la Polestar doar pentru modelele electrice mai îndrăznețe.

Adaugati comentariu