Podul Grand Canyon Bridge este o adevărată minune a tehnicii. Este cel mai lung pod din sticlă destinat persoanelor, dar asta nu-l face cu adevărat interesant. Înălțimea de 300 m, combinată cu calea de rulare realizată exclusiv din sticlă, însă, îl transformă într-unul dintre cele mai înspăimântătoare trasee din lume!

Deși este destinat exclusiv mersului pe jos, podul chinez a fost recent testat folosind un Volvo XC90 încărcat complet! Și asta nu-i nimic: înainte de ”testul de foc”, spectatorii au primit baroase pentru a crăpa panourile din sticlă pe care s-a deplasat SUV-ul suedez. Firește, dincolo de reprezentația spectaculoasă în sine, rămâne reclama excelentă pe care și-a făcut-o brandul Volvo, al cărui proprietar chinez, Geely, s-a orientat perfect!

Demonstrația rezistenței podului Zhangjiajie Grand Canyon vine în urma cedării unei porțiuni din sticlă a podului din Parcul Geologic Yuntai, tot în China, care a provocat un val de reticență în rândul turiștilor. Ei bine, e clar: nu mai e cazul să ne speriem! Structura stratificată a sticlei, combinată cu cea metalică este suficient de rezistentă pentru a susține fără probleme chiar și greutăți de care podul nu se va lovi în utilizarea practică.

Volvo XC90 cel mai lung pod de sticla

La nevoie, cel mai lung pod din sticlă poate susține 800 de persoane simultan, oferindu-le cea mai spectaculoasă priveliște pe care și-o pot imagina! În plus, cei mai rezistenți cu inima vor putea încerca și senzațiile oferite de instalația de bungee jumping ce va fi, în curând, instalată.