Vom avea mașini fără volan și fără pedale! Cine le construiește?

mașini fără volan

Vom avea mașini fără volan și fără pedale. Este promisiunea făcută de Elon Musk, care anunță taxiuri autonome, dar și o mașină care nu va avea nevoie de volan și de pedale.

Elon Musk vorbește despre Full-Self Driving, deși în realitate, tehnologia dezvoltată în colaborare cu Samsung și care va ajunge la toate modelele Tesla, are la bază funcții de rulare autonomă de nivelul 3.

Oficialul Tesla anunță că, în viitorul apropiat, compania sa va trimite pe șosele taxiuri autonome, în mai multe state americane, iar în 2021, șoferii vor putea deveni exclusiv pasageri la bordul unei mașini fără volan și fără pedale.

Citește și:

Aceasta este cea mai sigură mașină din lume!

Musk trimite săgeți către compania Ford, care a promis o astfel de mașină în 2021, dar oficialii constructorului american au recunoscut, în cele din urmă, că a fost o promisiune hazardată: “Ceea ce trebuie neapărat să înțeleagă clienții noștri este că e o adevărată nebunie să cumperi orice altceva în afară de Tesla”, a glumit Musk, care anticipează că peste un milion de mașini cu soft-ul Full-Self Driving vor ajunge pe șosele în următorul an.

Abilitățile de rulare autonomă ale mașinilor Tesla sunt puse însă, sub semnul întrebării. Numeroase accidente, unele chiar mortale, au avut loc în ultimii ani. Mașinile rulau pe Autopilot.

Adaugati comentariu